P-O Hesselbom berättar för Christer Fridhammar (7)

Slutet? Anders fick erbjudande att spela gitarr i en teaterpjäs på Stadsteatern. 1986 tror jag det var. Han frågade mej i min roll som ’kapellmästare’ om han skulle tacka ja. Frågade av hänsyn till bandet, och det visar ju vilka starka band vi hade. Självklart ska du det, sa jag. Men det blev ju genast svårt att få ihop bandet vid spelningarna. Så det blev en paus.

Sen blev det en återförening 90 när Anders förstått att han kunde ta ledigt från teatern. Han retar sig fortfarande på att vi tvingades säga nej till en spelning på Engelen i Stockholm därför att han inte vågat fråga om ledighet. Han var ju inte fast anställd på teatern från början så det var inte så konstigt.

Och så blev det en återförening till. Och även om vi spelat med andra musiker under tiden så är det typiskt att musikerna alltid kom tillbaka till Forever Blues. Vi har starka band. Anders, jag och Jens är ju med på alla inspelningarna. Och när vi spelade tillsammans på min 50-årsfest, när vi inte hade träffats på många år, den känslomässiga upplevelsen tog mig starkt.

P-O Hesselbom. Berättat för Christer Fridhammar.