[2011-08-30]
... Omar & The Howlers: "I Told You So"AUSTIN RECORDS (1984)
Kent "Omar" Dykes, född i Mississippi men bosatt i Austin Texas, har hunnit turnera åtskilliga gånger i Skandinavien. Exempelvis 2007 och 2010 då han gästade Göteborg Blues Party tillsammans med sina Howlers.

Han berättade i en intervju i Guitar Player om när han i mitten av 70-talet flyttade till Austin TX. Precis när han nådde Austins utkanter behövde han tanka bilen så han svängde in på en bensinmack. Killen som fyllde på bensin åt honom fick syn på den dyrbara gitarren som låg i baksätet och undrade om han fick känna lite på den. Det fick han efter viss tvekan från Omar. Varefter killen raskt rev av ett antal ackord och licks som Omar inte ens var i närheten av att behärska. Som Omar sa till tidningen: Jag hade bara varit några minuter i Austin och jag var redan helt utspelad - av en kille som pumpar bensin. Jag förstod att det skulle bli tufft i Austin.
Omar & The Howlers första platta kom 1980: "Big Leg Beat" på AMAZING RECORDS, det lilla skivbolaget med den underfundiga devisen "If it's a hit, it's amazing".
"I Told You So" från 1984 utgavs i stället på AUSTIN RECORDS. Fina LP på fina etiketter. Spåret "Border Girl" från den senare blev f.ö. en rejäl singelhit.

Jag hade turen att se och höra Omar & The Howlers i Austin ett par gånger på 80-talet. En trio helt klädd i svart, utstrålande auktoritet som inga andra. Blues, rock'n'roll och rockabilly: inte alls så massivt tungt som idag.

Omar utnyttjade 'svaj' ganska mycket i sitt spel, men det satt ingen svajarm på gitarren. Han grep bara hårt om gitarrens huvud och bände och sträckte på hela Stratocastern. Wham!