[2011-07-19]
... Quicksilver Messenger Service: "Happy Trails" CAPITOL (1969)


"The definitive live recording of the mid-Sixties San Francisco psychedelic-ballroom experience" skrev Rolling Stone Magazine. Vem är jag att betvivla det? Tyvärr var jag inte med där och då, men uppfinn en tidsmaskin och ge mig den magiska trollstaven...

På det här albumet, QMS andra, hörs Gary Duncan gitarr/sång, David Freiberg bas/sång och Greg Elmore trummor. Och så John Cipollina gitarr. En av Redaktör'ns absoluta favoriter som han redan pladdrat om apropå en vinyl med Terry & The Pirates. Hotroddad Gibson SG, svajarm och plattan i botten. Egentligen var han fastighetsmäklare, men det är osäkert om han någonsin fick något sålt. Så han släppte mäkleriet och lät kalufsen växa.

QMS gick igenom flera personalbyten, men den här kvartetten är klassisk. Egentligen skulle charmtrollet Dino Valente varit med på sång, men han for mest ut och in på fästning p.g.a. sina rökvanor. Men den här kvartetten duger så bra! Två fantasifulla sologitarrister alltså: Liksom John är Gary en fin gitarrist, lite mer jazzig i fraseringen. Skulle tro att det är lätt att höra vem som är vem.

Det är en klar fördel att digga Bo Diddleys "Who Do You Love" när man lyssnar på albumet "Happy Trails". QMS lägger c:a 25 minuter på att vrida ut och in på den och tackla den ur alla tänkbara vinklar. Tänk Wolfblues XXL. Avskedslåten "Happy Trails" är å andra sidan en kort och ljuv liten countrydänga. Variation och förnyelse, alltid en hederssak för QMS.

Fr.v. Gary Duncan, John Cipollina, Greg Elmore och David Freiberg
WHO DO YOU LOVE:
"I walked 47 miles of barbed wire,
Used a cobra snake for a neck tie.
Got a brand new house on the roadside,
Made out of rattlesnake hide.
I got a brand new chimney made on top,
Made out of human skulls.
Now come on darling let's take a little walk, tell me,
Who do you love"