P-O Hesselbom berättar för Christer Fridhammar (9)
Åke behövde tid för annat och valde så småningom att sluta i bandet: hans sista gig i Road Dust blev på Kåren den 17 mars 1981. Då skulle vi precis in i studion och behövde en ersättare – snabbt.

Alvar hade varit med på en skivinspelning med Karl Brun & Highway (en pseudonym för Kenneth Pilo som gjorde omslaget till Forever Blues CD) och på den singeln spelade Tony Borg gitarr. (Kul fotnot: Melody Maker skrev faktiskt om singeln ”I kväll”/”My love is burning” och påpekade att pianospelet var bra.) Så precis innan vi skulle in i studion för att spela in en ny demo så frågade Alvar Tony om inte han ville vara med. Tony tackade ja och var med i bandet i ett års tid tills vi lade ned det 1982.

Tony Borg var redan då ett namn. Han (liksom Ulf Wakenius!) hade spelat med isländska pop/rockbandet Vikivaki. Han hade turnerat i England. Han hade jobbat som studiomusiker, var med på någon platta med Magnus Uggla. Han valde faktiskt bort ett erbjudande från newwave/syntbandet Extra och började spela med Road Dust i stället. Inte så konstigt kanske: Tony var själv gammal bluesdiggare, speciellt av den engelska varianten, det hörs. Peter Green, Clapton och så.
[GT 810413]

Om Karl Brun & Highway