P-O Hesselbom berättar för Christer Fridhammar (8)
Det var musikfestivaler som gällde då, inte bluesfestivaler. Det närmaste vi kom en bluesfestival var nog när vi två gånger spelade åt bluesföreningen på Kåren: första gången tilsammans med Crossroad Blues och Cabuh Bluesband, andra gången (en stödspelning för bluesföreningens ekonomi) med Crossroad Blues och Blues Annika.

Vi spelade dessutom för ”Linje 3” under Anti Kärnkraftskampanjen i april 1980. Vi hade Maj Wechselmann som förband. Ja, hon talade förstås och därefter spelade vi. En annan spelning gjorde vi tillsammans med Anders F Rönnblom.

Vi spelade i Norrköping, Örebro, Grebbestad (spår 12), Uddevalla, Gislaved. Det blev aldrig Stockholm. Vi spelade på fängelser ett par gånger. En kille som hade permission lyssnade på oss på Renströmska och undrade efteråt om vi inte kunde spela på fängelset. Det kunde vi.
En gång när vi spelade på Härlandafängelset så gjordes det ett rymningsförsök efter gigget. Vilket ledde till att vi hann få iväg oss själva och det mesta av utrustning men inte sånganläggningen. Den fick vi inte tillbaka förrän efter en eller ett par dagar.