P-O Hesselbom berättar för Christer Fridhammar (6)
De fyra nästa spåren på CDn (spår 4 – 7) är liveinspelningar från november 1980. Inspelade på Renströmska på en jättegammal primitiv bandspelare, men det roliga med musiken på de här inspelningarna är att där finns en sådan ungdomlig entusiasm. Det är fem gubbar som verkligen vill spela, det är tryck, det är glädje. Det är gott att höra att det är så oförstört på något sätt.

"I'm in love (with you)" härstammar från en duo jag och en kamrat vid namn Dan Jeppsson hade. Dan sjöng och spelade munspel och jag gitarr. Vi skrev flera låtar ihop och just "I'm in love (with you)" var lätt att överföra till ett fullt band. En låt som hängde med ganska länge i Road Dust repertoar.

Apropå inspelningarna från Renströmska: Den kvällen hoppade Bo Carlsson (numera bekant som Mr Bo) upp på scenen och presenterades av Alvar. ”Vi har en gäst här från bluesföreningen: Lasse! Nä, Bosse var det visst!” Bo var inte så känd då...

Ganska tidigt i Road Dusts karriär (19 januari 1980) fick vi en spelning på Göteborgs Konserthus som förband till Albert King. Det var ju en stark upplevelse, och så här i efterhand så var det kanske för tidigt för oss. Det var chockartat: från att spela på små klubbar till att stå på ett utsålt Konserthus före Albert King. Det gick ganska bra, men jag tror det hade gått ännu bättre om vi gjort det ett år senare.

Albert King hade med sig en betjänt. Efter spelningen stod vi och pratade och jag ville bjuda Albert på en öl. Men då gav han flaskan till betjänten som öppnade den åt honom...

[Annonsen saxad ur Aftonbladet 18/1 1980]