P-O Hesselbom berättar för Christer Fridhammar 2011-09-09 (9)

Blues Unit (95)

Under tiden hade också Anders Blad kommit tillbaka efter att ha spelat som musiker i en pjäs på Dramaten i Stockholm, och han ville köra igång nåt igen. Jag frågade då både Cajsa - som som jag nämnde förut är en duktig pianist och väldigt bra på att sätta stämmor - och Monica som ju var en proffsig basist. Anders i sin tur hörde med Mats Johansson, känd bl a från duon Mats och Spingo, som spelade mycket runt om i Göteborg förr. Spingo, eller Ingmar Nilsson som han egentligen hette, gick tyvärr bort för några år sedan. En duktig multiinstrumentalist, skådis och annat.

Ett särskilt minne för mig angående Spingo var när jag fick frågan om att spela blues på Göteborgs Filmfestival och drog igång ett band med alla Backamusikerna där Spingo ingick, plus en kör och med Thomas Carlsson på sång, vem annars. En utmaning att få alla dessa musiker och körsångerskor att sträva åt samma håll men det funkade bra. Kul att få spela blueslåtar med så mycket musiker och med Thomas på topp. Nåt liknande var det när jag satt in med Janne Carlssons West Coast Blues, men det ligger ju längre fram i tiden.

Nåväl. Blues Unit kallade vi oss, och - vilket jag hoppas hörs på inspelningen – det var ett väldigt kompetent band på alla sätt, både musikaliskt och sångmässigt. Tyvärr funkade det inte socialt och så är det ibland. Plötsligt var det från nåt hörn nån som ville ha mer betalt än vi andra och en del andra tråkigheter. Den första att lämna skutan var Monica som ersattes av Christina Gustafsson som ju fortfarande är aktiv i blueskretsar. Och sedan jag själv. Lite tråkigt eftersom det hade kunnat bli eller redan var ett jäkligt bra band. Därför finns det inga fotografier på bildsidorna i vår website, endast bandets presentationsblad. Men ett lite roligt efterspel är att i det nybildade bandet Drottning Christina ingår både Christina själv, Anders och Cajsa, och de kör en del av Blues Unit’s repertoar.