P-O Hesselbom berättar för Christer Fridhammar 2011-09-09 (6)

Local Heroes (92-93)

För egen del så hade mitt skrivintresse blivit mera frekvent under Night Stomp-tiden. Jag har alltid gillat att skriva, t ex så skrev jag texter till en CD med jazzbandet City Lights och lite andra grejer. Vid den här tiden hade jag fått en pjäs uppsatt på Atelierteatern och senare en på Stadsteatern / Backateatern, där jag själv var med och spelade trummor. Detta ledde till en förfrågan om att spela med Stadsteaterns Big Band, en salig blandning av musiker, skådisar och andra. En av sångerskorna var Agneta Sjödin, känd från TV, som man brukar säga.

Där ingick också Stefan Kirchhoff [Majornas 3dje Rote] som hade spelat med ett band i en pjäs på Folkteatern. Bandet ville fortsätta att spela även efter det att pjäsen lagts ner, men hade ingen trummis, varför jag fick frågan om jag ville vara med. Och detta blev då Local Heroes.

Vi var egentligen mer ett coverband, men jag ville ändå ha med ett spår: dels låter det bra, dels är ju låten (The Bands ”The Shape I’m In”) ändå lite americana. Local Heroes var ett bra band: mycket stämsång som ofta arrangerats av pianisten och sångerskan Cajsa Roman - som dyker upp senare i berättelsen. Vi hade en del spelningar, ofta på olika kulturevenemang fullt förståeligt eftersom de hade den här teaterbakgrunden.

Efter ett tag så tröttnade jag dock lite på coveridén utan att på något sätt vara trött på de som var med i bandet. Ett väldigt trevlig gäng som, som sagt, också lät bra, vilket jag hoppas hörs på det spår som är med.

[Presskort 1993]