P-O Hesselbom berättar för Christer Fridhammar 2011-09-09 (5)
Tio minuter innan vi skulle gå på dyker han så upp. Två meter lång och minst lika bred, med en stor cowboyhatt på huvudet. Göran som ju var vår bandledare går då fram och frågar, ”Can you give us some clue what we gonna play?” ”Well son, we gonna play some good old rock’n’roll.” Sen gick vi ut och körde i en timma i ett sånt tempo så jag minns att jag duschade tror jag tre gånger efteråt men var ändå lika svettig.

En annan rolig grej var att vanligtvis så spelar man som trummis på high-haten i verserna och i refrängen och på cymbalen i solona för att trycka på, vilket jag gjorde. Men efter bara en eller två låtar vänder sig Sleepy om och säger, ”Play on the ride boy!” Och då fick man ju göra det.

Efteråt sa hans manager att vi var ett av de bättre banden LaBeef hade haft som komp och att han var väldigt nöjd. Jag fick också ett kort av Sleepy med texten, ”Keep Rocking P-O. Sleepy LaBeef.” I USA brukade Elvis gamle trummis DJ Fontana spela med LaBeef vilket ger det hela en extra dimension. Ett minne för livet.

Men allting har ett slut och efter att ha spelat ihop i tre år så ville Göran spela texmex och startade bandet Queen Bee & The Zydeco Amigos, och därefter blev det ju The Instigators som är ett etablerat namn i Göteborgs blueshistoria. Hasse är ju även han fortfarande aktiv i blueskretsar. Vårt sista gig var passande nog på Café Hängmattan, Musikens Hus, med Bosse, Mr Bo, som gäst.