P-O Hesselbom berättar för Christer Fridhammar 2011-09-09 (10)

Tough Times (98-01)

Efter det drog jag mig tillbaka, desillusionerad och lite trött på allt flängande och annat kring spelningar. Men efter några år så ringer ’out of the blue’ Janne Carlsson som - om du minns - jag stötte på när vi jammade ihop med Markel och Thomas och frågade om vi skulle ses och spela. Jag vet att jag tvekade för jag hade ju egentligen dragit mig tillbaka, men han var övertygande. Han hade dragit ihop Jerry Josefsson på bas (de hade båda spelat ihop i flera år innan), den välrenommerade Sture Elldin (som jag själv lirat med då och då genom åren), och en ung förmåga vid namn Conny Aidanpää, som var lite som Göran flera år innan. Ung men redan med ett väl utvecklat gitarrspel. Lite T-Bone Walker-stuk.

Vi träffades och det lät väldigt bra med en gång. Tung Chicagoblues vilket var häftigt eftersom de flesta svenska bluesband gärna kör den lite lättare Texasbluesen. Och Janne har ju en röst som få kommer nära. Efteråt tänkte jag inte mer på det, men Janne hör av sig igen och säger att alla vill fortsätta som band, så jag blev manipulerad in kan man säga. Något jag inte nu efterhand någonsin ångrat.

[Fr.v. Sture Elldin, Conny Aidanpää, P-O, Janne Carlsson, Jerry Josefsson i Slottsskogen 11 augusti 1999. Janne Carlsson fotograf (självutlösande kamera)]