Sven Zetterberg: "Mileage" (Sverige 2012)
BORDERLINE / BLCD46 Spår Pris

Tillbaka till artistens sida

1) Love Can Go Wrong
2) Tall, Dangerous And Drunk
3) All My Luck Is Gone
4) Kind Of Lonesome
5) I'm Gonna Change
6) Hillbilly Blues
7) Breaking Up Somebody's Home
8) Part Time Love
9) Rome Wasn't Built In A Day
10) Give Me Some Of Yourself

SEK 149:-
 
 
 
 
 

Svenne kompas av The Rockarounds: Ingemar Dunker trummor, Tommy Cassemar bas, Calle Brickman keyboards och Micke Finell sax. Dessutom ett fint inhopp på dragspel: Augie Meyers som lirade med Doug Sahm.


"Och hade Sven Zetterberg varit amerikan hade han i hela världen betraktats som ett musikaliskt geni. Han har en stark, uttrycksfull röst och han spelar gitarr som vore han född i Memphis.

Ett nytt album heter ”Mileage” och är precis lika bra som allt annat han har gjort. Jag är också glad över att Micke Finell plockat in den unge, begåvade pianisten Calle Brickman i bandet."
Expressen / Mats Olsson
BLUES/SOUL: 60 år fyllda och med 40 år som artist har Sven Zetterberg inga planer på att sluta spela in skivor.
Skivan: SVEN ZETTERBERG "Mileage" (Borderline/Border)
Betyg: 4
"Han alternerar mellan tre olika band och just nu är han även aktuell som gästartist på The Refreshments julshow. Och så den här nya skivan, där man förgäves letar efter ålderskavanker i röst eller gitarrspel. Ja, ett tag tänker man att han sjunger och spelar bättre än någonsin, men inser så småningom att det är samma höga standard som alltid. Rockarounds heter kompbandet, där bland annat trummisen Ingemar Dunker ingår som stadig flyttkarl. Sven Zetterberg är fortfarande skandinavisk mästare i sin klass och kan på en bra dag matcha vilken annan blueschampion som helst." Värmlands Folkblad / Björn Stefanson