The Unkool Hillbillies: "Pause 'n' Rewind" (Sverige 2011)
EGEN UTGIVNING / UNKOOL201101 Spår Pris

Tillbaka till artistens sida
1) Ding Ring-a-ding Ding
2) Hangover
3) Spend Some Time With Me
4) Bad Investment Blues
5) Pause'n'rewind
6) Window View
7) Send Me Some Loving
8) Call Me Up
9) Rauchan
10) Everlasting Love Blues
11) Watch My Signals
12) Hillbilly Twist
13) Gone Gone Gone
14) Blisters
15) One More Time (Live)
SEK 139:-
 
 
 
 
 

Digipack, 16 sidors booklet
42 minuters speltid
15 låtar


BANDET SKRIVER:
Pause’n’Rewind

Anders har skrivit de flesta av skivans 15 låtar. Titelspåret Pause’n’Rewind illustrerar den röda tråd som binder ihop skivan. Och flera låtar berör just ämnen som att stanna upp och reflektera, att inte ha onödigt bråttom. Skivan blir inte mindre ”rock’n’roll” för det –allrafrämst handlar det, som alltid, om sväng och just rock’n’roll - men det är ett friskt stänk av vemod och eftertänksamhet som nyanserar musiken och gör den mer intressant.

Vid sidan av de nya egna låtarna presenterar bandet också ett par s.k. ”unkoolifierade” låtar. Det är Richard Andersson som uppfunnit verbet unkoolifiera: ”Ibland finns det gamla låtar som tilltalar en och som man gärna vill sjunga. Att efterlikna originalversionen vore för mig att kasta bort tid, för den har ju redan gjorts, men kan man hitta en låts identitet och sedan bygga upp en egen tolkning och kanske tillföra något, då känns det som man förvaltar en tradition. När vi mejslar ut en egen version av en gammal låt, och får den att låta som The Unkool Hillbillies – då kallar vi det för att unkoolifiera”. Carl Perkins Gone Gone Gone och Little Richards Send Me Some Loving har bägge stöpts om i ny form, men med bibehållen identitet – unkoolifierade.

Fullt ös live

The Unkool Hillbillies är ett uppskattat liveband, som spelat till sig en bred publik runtom i landet under flera år – men också i Europa och USA. Det är massor av energi och alltid ”fullt tryck” som gäller. På skivan finns också en låt inspelad på jazzklubben Stampen, Stockholm. Inspelningen har några år på nacken, men håller än och är en rockig avslutning på skivan.

Hillbillies gone surfin’

På nya skivan överraskar bandet med två surf-låtar. Den ena, Rauchan, som Anders döpt efter en Kazakstansk prinsessa, har en egen karaktär. En tilltalande melodislinga som svänger på ett suggestivt sätt. Den är inget för ovana dansare eftersom den går i en ojämn taktart - d.v.s. alla taktslagen är inte lika långa. ”Det också en utmaning att spela sådana låtar, speciellt för rytmsektionen, men så har vi också en svängig rytmsektion.” förklarar Anders. På den låten spelar Robert Karlsson, en rutinerad rockabillygitarrist som ofta spelat med bandet men nu för första gången gästar bandet också på CD. Robert tackade för det förtroendet, förutom briljant gitarrspel, också genom att ge den andra surflåten det geniala namnet Hillbilly Twist

”På den här skivan har vi lyckats samla nästan alla gästmusiker som hoppar in med bandet emallanåt, vilket känns riktigt, riktigt kul” berättar Richard och fortsätter ”Karins sånginstser är fenomenala, Robert är en ikon och Otto Grytings saxspel är lysande”.

Men skivan präglas inte bara av duktiga gästmusiker. The Unkool Hillbillies fortsätter att gå från klarhet till klarhet som rock’n’roll band och nya skivan torde infria varje förväntning!