Benyam Lemma: "Guiding Light" (Sverige 2011)
BLESSED BY THE DON
PRODUCTIONS / BLE002
Spår Pris

Tillbaka till artistens sida

01 Tomorrow In Your Eyes
02 Guiding Light
03 Without Your Love
04 In Time
05 Annie Says
06 Reflections In Your Eyes
07 Landlord
08 A Love That Was Never Mine
09 At Play (Marvin's Theme)
10 Chances Are

SEK 119:-
 
 
 

Benyams pressrelease:
GUIDING LIGHT
är den efterlängtade uppföljaren till for the Love In My Neighbor's Eye som Benyam släppte våren 2009 tillsammans med sitt dåvarande band "the Bullydrops". Den här gången är Benyam omgiven av ett nytt gäng musiker vilket fått till följd att plattan har lite andra influenser.
-"Om vi sneglade åt jazz/soul/pophållet förut har vi kanske fått lite mer rock i blicken nu," säger Benyam själv om soundet på nya albumet.

De nya låtarna är skrivna under en period då Benyam har hunnit bli pappa, vilket naturligtvis satt sin prägel på låtskrivandet. Tydligast i låten At play (Marvin's theme), som är en hyllning till den lekfullhet sonen lockar fram.
Kampen för att få Dawit Isaak frisläppt har också engagerat Benyam under flera år och spår av detta kan bl a höras i det upprörda spåret Landlord och i det bittra numret Annie says.

Guiding Light är inspelad i Studio Epidemin i Göteborg och producerad av Benyam och Henrik Cederblom. Medverkande musiker är bland andra Anders Augustsson (gitarr), Johan Johansson (klaviatur) Stefan Bellnäs (bas) Chris Montgomery (trummor) och Harriet Ohlsson (Oh, Harry) gästar på singelsläppet In Time.