Nobodies Bluesband: "Long Time Comin'" (2010)
EGEN UTGIVNING / NBB001 Spår Pris

Tillbaka till artistens sida
1) Hug You, Squeeze You
2) Life In The Jungle
3) Born Under A Bad Sign
4) Stones In My Passway
5) Mail Order Mystics
6) Trouble In Mind
7) On The Rise
8) Somebody Have Mercy
9) Search The Desert
10) My Babe
99,00
 
 
 
 
 
Inga originallåtar, men det det är stor bredd på plattans väl valda 'covers'.
Från klassiska namn som Robert Johnson och Blind Willie McTell till Walter Trout (två spår) och Chris Smither: en amerikansk singer/songwriter av hög kvalitet vars verk inte spelas in på var och varannan bluesgrupps platta precis...

UR BANDETS PRESSRELEASE VID SKIVSLÄPPET 2010:

Nobodies Bluesband, från Eskilstuna, har varit med sedan mitten på 80-talet. Meningen var att vi skulle spela rock för skojs skull. Allt medan tiden gick visade det sig att det faktiskt var blues och bluesbaserad rock vi spelade. I slutet av 80-talet tog vi namnet Nobodies Bluesband, ett namn som följt oss genom hela vår karriär. Nu, nästan 25 år senare släpper vi vår första skiva.

CD:n som heter Long Time Comin' är en blandning av modern blues, Chicagoblues och Deltablues och innehåller tolkningar av såväl Robert Johnson, Blind Willie McTell, John Mayall och Walter Trout. Varav de sista två kan ses som något av husgudar i NBB. Den är till största del inspelad som en dokumentation av bandet utan pålägg eller omtagningar. Det är så här Nobodies Bluesband låter och vi gillar det. Två av låtarna är dock mera traditionellt inspelade, Robert Johnsons ”Stones In My Passway” och ”Search The Desert” som är en tolkning av Blind Willie McTell's ”Searching The Desert For The Blues”.