Bluebirds: "Walkin' On Thrills" (Sverige 1997)
LAST BUZZ RECORD CO.
BUZZ-8007
Spår Pris

Tillbaka till artistens sida
1. Outta control
2. Walkin' on thrills
3. Feelin' blue
4. I have to pay
5. Can't live without u
6. Slowdown
7. Lovebirds
8. Frankie's
9. Beggin' for my baby
10. Lady Luck
11. Goin' upside your head
12. How long
13. Mean ol' woman
14. Bluebird
SEK 129:-
 
 
 
 
 

Bluebirds: "Walkin' On Thrills" BUZZ 8007 (1997). "Ett brottargäng. Först spelade de in en full produktion i Köpenhamn. När de kom tillbaka för att göra pålägg var alla originaltejper, alla 24-kanalare borta. Utsuddade. Alltså fick de sätta sig ned och spela in det mesta på nytt. Men det gjorde den bara bättre! Så välförberett är det få plattor som har gjorts. Inte undra på att den tog folk med total storm. Så goda omdömen har jag aldrig fått på en platta hittills."
[Håkan Forshult: skivproducent och ägare till Last Buzz Record Co., Göteborg, intervjuad den 28 mars 2000 av Christer Fridhammar.]


Pressrelease (författad av Christer Fridhammar) inför utgivningen av "Finest Rhythm & Blues Collection":

"Från Skövde till Kalifornien via Australien - det är bluesens fågelsträck

Bluebirds från Skövde är idag ett band i den svenska bluesens elitserie. Deras kombination av eget material med amerikanska rötter, stark sång, gnistrande gitarrspel och pulserande rytmer har fört dem långt på vägarna och långt bort över vattnet. I november släpps CDn "Finest Rhythm & Blues Collection". Inte en vanlig samlingsplatta utan en blandning av rykande färska inspelningar, live-versioner och hits!

1990 debuterade bandet och Patric Carlson, sång och gitarr och Magnus Jonsson, bas är fortfarande medlemmar fem plattor senare. Bakom trummorna sitter idag Jim Ingvarsson, en veteran med rötterna i Mönsterås Bluesband och The Instigators. Den trion utgör stommen i Bluebirds: ett band inspirerat av rock'n'roll från Louisiana, blues à la Texas, rockabilly, tex-mex och soul.

Det började alltså i Skövde, men supergitarristen Claes Yngström, ledare för bluesrockande Sky High, imponerades tidigt och hjälpte dem med kontakter som resulterade i en demoinspelning hos Studio Mox i Danmark. Det skulle bara blivit ett par spår egentligen, men producenten och studioägaren tyckte det blev så bra att de ville ha mer. Det blev till och med så bra att Bluebirds vågade presentera inspelningarna för skivbolaget Last Buzz i Göteborg. Det resulterade i debutplattan "Walkin' On Thrills" 1997 och hjulen började rulla ordentligt. "Home On Wheels" som Patric sjunger på den nya plattan.
Det blev Skandinavien runt, Europa, till och med Australien och Kalifornien, massor med spelningar och uppmärksamhet. I amerikanska "Live Magazine" skrev man: "Jag greps av det ironiska i att höra ett band från Sverige spela amerikansk bluesmusik bättre än nästan alla andra band jag hört tidigare." Och när radiostationen 101FM/Blue Country i Australien recenserade CDn "Sweet Jamboree" tyckte de att inspelningarna av andras sånger var bra men "hjärtat och själen ligger i de låtar de skrivit själva", att "de här killarna blir bara bätttre och bättre" och att om man gillade de tidigare plattorna så skulle man älska den nya..

T.o.m. en viss Bert Karlsson fick upp öronen för bandet. Bluebirds blev erbjudna en sång tidigare inspelad av Eddie Meduza som man nu spelade in under titeln "Sweet Jamboree". Bert undrade vad det egentligen var för musik Bluebirds höll på med. "Rock'n'roll!" svarade bandet. "Bra, för blues är bara skräp". Bluebirds log i smyg.

Hittills har det blivit fyra fullängds-CD: "Walkin' On Thrills" 1997, "Oh Baby!" 1999, "Sweet Jamboree" 2001 och "High Performance" 2003. Men nu i november kommer också "Finest Rhythm & Blues Collection" med ett urval spår från de tidigare plattorna men också med en del andra godbitar. Louisianarockaren "Big Mamou" spelades in på scen under Åmåls bluesfestival år 2000. Låtskrivaren och gitarristen Anders Lewén, känd från KnockOut Greg & Blue Weather, har skrivit "Don't Ever Let Me Know" åt bandet. Och Matti Ollikainen, jazz- och bluespianist av Guds nåde och numera en turnerande Bluebird river av sin egen "Mox Boogie" tillägnad Studio Mox i Danmark - där egentligen allt började."