Jacob & the Jackals: "Breaking The Spell" (Sverige 2009)
HOUSEROCKIN' RECORDS / HRR04 Spår Pris

Tillbaka till artistens sida

1) Mumbo Jumbo
2) The Seventh Son
3) Since I Met You Baby
4) Wild About You Baby
5) Cabbage Head
6) Where's My Limousine?
7) Mojo Bags & Black Cat Bones
8) Can't Afford To Do It
9) Can't Believe You Wanna Leave
10) Going To Brownsville
11) Goofer Dust
12) Mama Don't Allow Me To Stay Out All Night Long

SEK 99:-
tidigare SEK 139:-
 
 
 
 
 

Nytt album "Breaking the spell" ! Det innehåller 12 nya spår med aggressiva rytmer och rykande slidegitarr. Är producerat av Göran Svenningsson (tidigare i The Instigators) och har gästspel från Ulf Sandström (Jump 4 Joy), Stefan Dafgård (Jim's Combo, Svensson & Dafgård) och Jakob Norgren!

Jefferson utsåg bandet till månadens band december 2009 och skrev då nedanstående:
Jacob & the Jackals bildades i småländska Vetlanda 2003 och har sedan dess varit ett inslag på Sveriges bluesscen, allt från mindre klubbar till Sveriges större bluesfestivaler. Karismatiska och intima liveframträdanden har blivit något av ett kännetecken och bandet har även turnerat i Norge och framträtt i rikstäckande radio m.m.

Jacob & the Jackals släpper inom kort en ny cd med titeln Breaking the spell. Plattan, som är producerad av Göran Svenningsson, spelades in under sommaren/hösten 2009 i Stockholm, Göteborg och Vetlanda. Jacob & the Jackals består av originaluppsättningen, dvs Jacob Steinwall på sång och gitarr, Sven Andersson på bas samt Tomas Salonen på trummor och på skivan återfinns även gästmusiker som Ulf Sandström, Stefan Dafgård och Jakob Norgren. Breaking the spell är betydligt mer gitarrdominerad än bandets senare produktioner, låtmässigt har man grävt djupt i träsken runt New Orleans för att hitta inspiration och även till stor del återgått till ett mer ruffigt och slidegitarr-baserat sound.

Jacob & the Jackals är:
Jacob Steinwall – gitarr/sång
Sven Andersson – Bas
Tomas Salonen – Trummor

Diskografi:
“Workin class” (2003)
“Jacob & the Jackals” (2005)
“South from Memphis” (2007)
"Breaking the spell" (2009)