The Unkool Hillbillies: "Evil Times" (Sverige 2009)
STRRAWBERRY PRODUCTIONS GET 004 Spår Pris

Tillbaka till artistens sida
1) Dangling On A String
2) Another Day, Another Lie
3) Sarah
4) Wake Up
5) I Aint Mad At You
6) Just Your Fool
7) I'll Do My Best
8) Jump Start My Heart
9) Linda Lee
10) Rock This Joint
11) Evil Times
12) It Hurts Me too *
13) You're The One *
14) Dirty *
15) Tore Up **
16) Blisters **
17) Stampen Boogie **
18) Tell Me (bonus)

* Sång: Karin Johansson ** Live-inspelning

SEK 139:-
 
 
 
 
 

Detta är en av sådan där CD-skiva som gör dig lycklig, får dig att dansa, får dig att le och svänga höfterna. Om du är stor beundrare av traditionelll "hillbilly", så är bandnamnet vilseledande, denna cd har ingenting att göra med "hillbilly" musik! Skivomslaget lovar "18 Red Hot Tracks" [18 glödheta spår], och det är ingen överdrivt! Alla 18 låtar motsvarar innehållsdeklarationen! Och alla av dem är strålande svängiga rocklåtar, med läckra insatser på framför allt munspel och piano, det hela varvas med lite lugnare rhythm&blues kompositioner. 13 låtar på den här inspelningen är original. även vissa "gäster" måste nämnas - Darrin Mazzilini, amerikansk låtskrivare, som kom till Sverige och blev så imponerad av bandet och inspirerades till att skriva låtar åt bandet, och två finns med på "Evil Times".
Vad, förutom det proffsiga musikaliska insatser och behagliga röster från sångarna (Andres och Richard), gör denna cd så speciellt? En tjej. Gäst sångerska (förutom gäng musiker som var inbjudna att spela här och där) på hela tre låtar - Karin Johansson - får rhythm&blues att låta rivigt och sensuellt! Bra röst och passar otroligt bra ihop med bandet ... eller är det här bandet så proffsigt att de att de kan kompa vem som helst så läckert och följsamt? Underbart!
För att göra skivan full rättvisa, måste jag tillägga att det också bjuds på tre livelåtar (jajamän, och en av dem är en pianoinstrumental) och den sista - ett bonusspår för att ge er extra energi och påminna er hur koola Unkool Hillbilies är! Ge dem en chans och du kommer njuta av det lika mycket som jag gjorde!
5..star5 stjärnorKitty,www.rockabillybash.com

Från Sverige kommer The Unkool Hillbillies! Ett band som har visat sig vara otroligt uppskattat i barer, pubar, honky tonks och diverse platser! Vi fick vänta ungefär fyra år nya albumet "Evil Times", men tro mig det var värt varje minut!
Ljudbilden har ändrats något, liksom besättningen, men Unkool hillbillies rockar fortfarande enormt med sin briljanta blandning av rock&roll, Jive, rockabilly och swing. Arton låtar fulla av skitig rockabilly är vad nya "Evil Times" handlar om! En majoritet av dessa arton spår är egenhändigt komponerade av bandet, så detta handlar definitivt fortfarande om ett nyskapande originalband! Några extra intressanta låtar är Just Your Fool, Another Day Another Lie - och så gott som varje låt på albumet. En extra rolig krydda är hyllningslåten till Linda Lee, den bortglömda och underskattade skådespelerska som en gång spelade stålflickan.
För att understryka att The Unkool Hillbillies är ett se en live-band, finns tre live-spår med samt en extra outgiven låt som bonusspår! Coolt som tusan!
5..star5-star reviewMr Blue Boogie, www.billybop.be

De här killarna måste vara hur coola som helst, när de kallar sig för ocoola bönder. Det må vara hur som helst med det, musiken är det inget fel på och det är ett läge som gäller - party. Grabbarna måste närma sig tio utgåvor vid det här laget och har genom åren fått en rutin och ett självförtroende som lyser igenom alla spåren. Pianisten Anders Umegård står bakom åtta av skivans arton spår och den drivande i gruppen. Munspelaren Richard Andersson står som kompositör på tre låtar och en av låtarna - Evil Times- har fått ge namn åt skivan och där tar också Richard hand om sången, snyggt jobb.
Karin Johansson från Dubbelgänget tar det vokala ansvaret på tre spår It Hurts Me Too, You're The One, och Dirty och av dessa tre tycker jag You're The One drar det längsta strået där hennes röst verkligenkommer till sin rätt.
öppningsspåret Dangling On A String, skriven av Darrin Mazzilli, är klart skivans bästa spår och den skulle nog kunnat passa Jerry Lee en gång i tiden, så de ocoola bönderna har alla möjligheter att hamna på listorna själva med den låten. Darrin har också skrivit Jump Start My Heart, men den har inte samma drag. Suverän CD som måste passa alla jänkare [bilägare] på sommarträffar. Köp - köp - köp! Jan Andersson, American Music Magazine

Sex år har gått sedan vi skrev om Uppsala-bandet sist. (2005-plattan Unkool&Proud kom medan ROCK hade utgivningsuppehåll). Och jämfört med Right To Rumble är detta en mycket proffsigare produktion. Vi snackar fortfarande pianorockn'roll, men med nye gitarristen Stefan Asplund får gitarren större utrymme och The Unkool Hillbillies är nu mycket tuffare än vad t.ex. Fabulous Thunderbirds varit på många år. Detta är bluesrock, boogie och rock'n'roll i den form vi gillar bäst.
Vi serveras 18 spår som är kryddade med en och annan cover-låt, t.ex. en driven version av I Aint Mad At You (Smith, Vincent) och en fartig live-version av Hank Ballards Tore Up inspelade på hemmaplan, klubben Stampen i Stockholm. Elmore James It Hurts Me Too är ganska uttjatad, men med gästsångerskan Karin Johansson klarar de likväl av att ge den nytt liv. Och det sugande boggiedrivet i Just Your Fool med det läckra gitarrsolot är en av många höjdpunkter. Party!ROCK, Norge

Redan i de första 15 sekunderna på CD:ns öppningslåt inser man att pianisten Anders Umegård har detaljstuderat Jerry Lee Lewis. Han lägger an med samma enkla lilla startmotor som Jerry Lee har använt i några hundra spår. Och sen fortsätter pastischerna under 18 låtar, varav tre är liveinspelningar och tre har Karin Johansson vid sångmicken. Annars är det Umegård eller Richard Andersson som sjunger i The Unkool Hillbillies. Jag har aldrig sett det här bandet från Stockholm på en scen, men kan precis tänka mig hur en kväll i deras sällskap blir. Kul, svängig, rock´n´rollig, svettig och full av musik som låter bekant oavsett om man har hört låtarna förr eller ej. Här finns några spår som man känner igen sedan gammalt, men Umegårds och Anderssons egna låtar verkar härstamma från samma tidsepok, även om de är skrivna för en månad sedan. Umegård är en brinnande jävel på pianot och Andersson lyckas få sina munspel att låta som vilken livsviktig brandvarnare som helst. Det sprakar och ryker om de här grabbarna och deras medmusikanter. Så visst skulle jag vilja se bandet på en scen. Men när spelar man en platta med 18 rockiga rökare, som låter som om de var inspelade i en primitiv studio 1959? Någon producent anges inte, men det verkar som om någon har strävat efter ett slafsigt och skitigt ljud, förmodligen för att få fram en gammaldags ljudbild. Jag hade hellre velat höra bandet i 2000-talets dynamiska och kristallklara ljudbilder. Jag vet ju att plattan är inspelad i modern tid. Varför kan den inte få låta ny och fräsch?
Men det kvittar ju vad jag tycker och i grunden är det naturligtvis en platta att ha kul med på nästa hippa i gillestugan.www.rootsy.nu

Det finns inget un-cool om den här nya utgåvan. Ett högaktuellt, rockigt band från Sverige. Rock'n'roll, Rockabilly & Rhythm 'n' Blues. Deras bästa och mest varierade album hittills! 18 bra låtar och en mycket Kool Digi-pak design. rootscd.com

Var du än är i landet, om du på något sätt är involverad i någon rootsblues festival eller ordnar konserter, och om du brinner för musik - ber vi dig att snarast möjligt kontakta The Unkool Hillbillies. Störtskön rock&roll, jiving rockabilly och rhythm&blues med boogie woogie piano, skitigt munspel och stilsäkert gitarrspel ... bara en adress att lägga på minnet info@unkool.se.
Richard Andersson (munspel & sång), Anders Umegård (sång, akustiskt piano eller Roland FP3), Stefan Asplund (Fender Telecaster), Mats Brobäck (körsbärsrött trumset) Raimo Oxhammar Raimo (elbasståbas) bildar sedan 2002 The Unkool Hillbillies och nu med albumet "Evil Times " och stödda av Rootsville kommer de inom kort att tillsammans med ABBA, Volvo, IKEA, H & M och knäckebröd räknas till Sveriges mest framgångsrika exportprodukter.
Efter de tidigare skivorna Right To Rumble ('03) och Unkool and Proud ('05), kommer man nu med albumet EVIL TIMES, och räkna med temperaturen i musikklubbar och dansbanor kommer att stiga och närma sig kokpunkten. Totalt 18 glödheta spår med amerikanske låtskrivaren Darrin Mazzilli bakom öppningsspåret Dangling On A String och Jump Start My Heart som tillsammans med underbara I Aint Mad At You (H. Smith J. Vincent) och Just Your Fool (W . Jacobs) sticker ut lite extra bland det i övrigt högklassiga materialet på skivan, som har en aning Blasters-känsla över sig. Wake Up - it's time to rock, manifesterar dessa svenskar och särskilt i Sarah, I'll Do My Best och Linda Lee efterföljer de frasen, med mäktigt piano, svängigt munspel och elgitarr som utmärkande för för bandets ljudbild. Rock This Joint gör vad den utlovar [rocks the joint] och ta till er budskapet när bandet brakar loss ordentligt i bonuslåtar i form av livespåren Tore Up, Blisters, Stampen Boogie för när bandet förstärks med med saxofonisterna Gustaf Hagelberg och Otto Gryting blir det om möjligt ännu rivigare. Och om dessa koola katter från snöiga norden inte knockat dig fullständigt, så kommer du definitivt bli det av gästsångerskan Karin Johansson med sina fantastiska versioner av Etta James It Hurts Me Too och Unkool hillbillies originalen You're The One och Dirty . Hallå där - om du inte redan beställt denna pärla, så gå direkt till CDBaby eller RootsCD och beställ din exemplar med en gång! .....(SWA) RootsVille, Belgien

Tredje och mycket omfattande (18 spår, varav 3 live-låtar) albumet från den svenska gruppen med Anders Umegård sång, pno) Richard Andersson (sång, munspel) Stefan Asplund (gitarr) Mats Brobåck (trummor) Raimo Oxhammar (bas) och Karin Johansson (sång på 3 spår). Jag har faktiskt inte hört de två första så jag har inte något att jämföra med. Hursomhelst, här ett suveränt urval av Rockin, Jumpin R&B (Just Your Fool, Rock This Joint), Swamp blues (It Hurts Me Too), Boogie (Stampen Boogie), lite Tex (Blisters) och åtskilligt med Rock'n'roll (You're The One) eller Louisiansk Jerry Lee Lewis stil (Dangling On A String, Another Day Another Lie, Evil Times, Tore Up) eller uppkäftig New Orleans (Sarah, Wake Up, I Aint Mad At You, I'll Do My Best), vilka svänger på otroroligt bra inte minst tack vare Anders pianospel och bandets tajthet. Man kan lungt säga att de sticker ut från dagens flora av rockabilly och hythm&blues, som annars har en tendens att alltid låta likadant, i stället spelar och de definierar sin egen stil, men är lojala mot rötterna med många [olika] tolkningar och kompositioner. De sticker ut. [Högsta betyg] Le Cri De Coyote, Frankrike

Efter CD:n Right To Rumble (2003) Unkool and Proud (2005) kommer [här] den tredje CD:n från detta svenska band med det tämligen missledande namnet The Unkool Hillbillies. Detta band leverar nämligen hundra procent stentuff rock'n'roll. Det pumpande piano är hjärtat i musiken och kompletteras med ett skitigt munspel och ett feta saxofoner, liksom elgitarr. Vi får höra 18 låtar, och upptäcker där 13 är nya, originalkompositioner. Pianisten Anders Umegård och munspelaren Richard Andersson är frontpersoner, sköter sången och leverar låtar som snabba saxförstärkta pianorocklåten med Dangling On A String (öppningslåten och den näst bästa låten på CD:n) , dansant midtempo som Another Day, Another Lie, gitarrdrien rock som Wake Up och bluesigt munspel på Just Your Fool till Chuck Berry-klingande Linda Lee (Stålflickan, alltså!) och mycket mer.
I sina två tidigare cd-skivor såg vi bara ett minus och det var avsaknaden av variation men nu kan vi kan se att bandet har övervinnunnit denna svaghet med besked, även om de låtar som varierar mest är inte nödvändigtvis är de starkaste. Den melodiskt klingande I'll Do My Best och att spela Rock This Joint långsammar än originalet är inte riktigt min stil. Men å andra sidan finns det tillräckligt med "primitiv" råenergi i livespåret Tore Up så att det räcker och blir över. Hyllningen till Sleepy LaBeef [Hank Ballard] är den avgjort bästa cover-låten på bandet och är hur bra som helst. CD:ns andra livespår är en mycket melodiskt klingande Blisters, en egen låt som säkert skulle ha varit en hit om den spelats in på på 80-talet tack vare en smittande melodi och en fet saxofon. Det tredje och sista livespåret är en utmärkt äkta boogie-woogie Stampen Boogie, döpt efter puben Stampen, där dd e hör till husbanden.
Mot slutet av albumet får vi en käftsmäll och trevlig överraskning. Efter de manlinga sånginsatserna gör nu den svenska sångerskan Karin Johnsson entré. Kärnana i bandet har tidigare producent ett album på svenska med sångerskan, ett album som spelats mycket i svensk radio. Att de har nu bett henne gästsjunga är något jag mycket väl förstår. Den tjejen har ett fantastiskt bra röst! Hon gör en enastående och bluesig version av It Hurts Me Too och även bluesiga Dirty är förbannat sexig, men min absoluta favorit (och även min favorit på hela albumet) är den otroligt häftiga rocklåten You're The One. Jag älskar den rösten! Utan tvekan är detta bandets bästa album. Ja, för utan tvekan är det coolt att vara unkool! Frans van Dongen, Boppin Around, Holland

Låt inte namnet på bandet vilseleda dig: detta band är allt annat än un-cool och deras musik handlar mer om New Orleans och Chicago än Grand Ole Opry. Med det mäktiga pianospelet av Anders Umegård och den fantastiska bluesmunspelet av Richard Andersson (och bägge sjunger), en stadig gitarr och en svängig rytmsektion och hela 18 låtar (13 exemplar) är detta albume en dunder-rökare från början till slut.
Det är en blandning av Chicago Blues (Little Walter's Just Your Fool) Jumpin 'blues med en touch av tidig ur-rock'n'roll (Rock This Joint), Jerry Lee Lewis-piano (Dangling On A String, New Orleans rhythm'n'blues med mycket personlighet (Sarah), gammal hederlig boogie woogie (Stampen Boogie) och vissa Blasters influenser (Wake Up, Evil Times). Ytterligare variation med tre låtar inspelade live (Tore Up, Blisters och Stampen Boogie) och dessutom är gästsångerskan Karin Johansson med på tre låtar, däribland Elmore James It Hurts Me Too. Efter denna mangling är frågan om vi inte ska byta unkool mot kool! JumpingFrom6to6.com