Pilgrim: "Harbour Girl" (Sverige 2009)
ROOTSY / ROOTSY 023 Spår Pris

Tillbaka till artistens sida
1. Introduction
2. Where The Soul Of Man Never Dies
3. Hidden Highway (Peter Gran)
4. Ring Of Fire
5. Money Is the Root of All Evil
6. You Can’t Do Wrong And Get By
7. Would You Lay With Me (In A Field Of Stone)
8. Aunt Maria
9. Turn The Cards Slowly
10. Sailing (Marcus Svensson)
11. Interlude 1
12. Harbour Girl (Ray Davies)
13. Hello Trouble
14. I'm Working On A Building
15. A Town Like This
16. Interlude 2
17. Broadminded
SEK 149:-
 
 
 
 
 

"Pilgrim med tvillingsystrarna Karin och Maria Forsman i spetsen är tillbaka med ett nytt och smått sensationellt album. »Harbour Girl« spelades in i KONK studios i London med legendariske Ray Davies som producent. Men alla som förväntar sig att höra sextiotalspop bör omedelbart tänka om. För Pilgrim har visserligen lämnat den honky tonk country som präglade debutplattan från 2005, men de har sökt sig bakåt och nu det akustisk old time country och bluegrass som gäller. Kvar finns dock systrarna Forsmans utsökta stämsång

Pilgrim bildades 2001 på den bar Karin och Maria drev i Göteborg (KoM). I början bestod låtlistan av favoriter med Stanley Brothers, Johnny Cash och Louvin Brothers. 2005 kom den självbetitlade debutplattan som fick strålande kritik snart sagt överallt. 2006 tog Pilgrim ett sabbatsår och när de kom tillbaka året därpå så var sättningen helt akustisk."
ROOTSYs pressrelease

"Det finns en alldeles speciell lyster över Karin Forsmans och Maria Forsman Larssons sångröster. När de inte går överstyr och låter sådär jobbigt irländska för några sekunder, ja då är det en ren njutning att lyssna på systrarna. Här finns nyskrivna låtar av medlemmar i bandet och omarrangerade versioner av countryklassiker som Ring of fire, men Pilgrim imponerar som allra mest i de gamla bluegrasslåtarna av Louvin brothers och William M Golden. Visst inte att gamle Ray Davies (som producerat plattan) hade så här mycket country i sig."
Göteborgs-Posten (3 fyrar av 5 möjliga)

"Karin och Maria Forsman överraskar sannerligen med denna Ray Davies-producerade platta inspelad i Kong-studios i London. Tvillingsystrarna som tidigare arbetade på restaurang i Göteborg debuterade 2005 med ett honkytonk/countrypräglat album. Nu fördjupas innehållet med eleganta övergångar mellan folk, hillbillly (old time country) och bluegrass. Den väl sammansvetsade kompgruppen med dominerande gitarrer, mandolin och banjo har vissa likheter med Alison Krauss berömda Union Station och systrarnas stämsång är mycket lovande med sköna harmonier och röster väl passande varandra, i såväl upptempolåtarna som i de lugnare balladerna."
Kenneth Hammargren i MENY/Nerikes Allehanda