Majornas 3dje Rote: "Majornas 3dje Rote med Tomas von Brömssen" (Sverige 2008)
RED TOP RECORDINGS/
RED-002
Spår Pris

Tillbaka till artistens sida

01 Älvsborgsbron
02 Oändliga Skogar
03 Pigor Och Drängar
04 Resan
05 Syner I Kristall
06 Jag Kommer Aldrig Ur Det Här...
07 Rätt Dialekt
08 Jag Har En Dörr I En Vägg
09 Kapten Utan Hav
10 Gravölspolska
11 Clownen
12 Flickorna I Göteborg

SEK 139:-
 
 
 

Bandets website skriver: Efter många år kommer nu "Rotens" första CD. Med på skivan är Tomas von Brömssen, som bandet spelat tillsammans med några år, bl.a. på Tomas Revy- Återkomsten och ett trettiotal spelningar.
Skivan är inspelad i Svenska Grammofon Studion av Fredrik Viklund och Mattias Nyberg i december 2007 och säppt av "Red Top Recordings".

Så här skriver Johan "Red Top" Larsson på skivans konvolut:
"Vem bryr sig om att ge ut en skiva 2008?
Mitt svar är enkelt. Den här musiken måste man bara ge ut.
Majornas 3dje Rote spelar musik med innehåll. De berör folk som vill bli berörda. De blandar humor med samhällsengagemang. De sprider glädje. Deras musik får mig att gå med rak rygg i en hård värld.
Majornas 3dje Rote har funnits som band i över tjugo år utan att tidigare ha dokumenterat sin musik. Jag såg dem för första gången på Röda Sten i Göteborg 2005. I publiken fanns även den folkkäre skådespelaren Tomas von Brömssen. Den kvällen såddes ett frö hos oss alla. Ett frö som i dag har vuxit till ett kraftfullt, spretigt träd.
Majornas 3dje Rote och Tomas von Brömssen har genomfört ett stort antal spelningar tillsammans och bandet har spelat med Tomas på hans senaste revy. Tidpunkten för en skivinspelning kunde alltså knappast vara bättre.
Skådespelaren Tomas von Brömssen känner nog de flesta till men att han även är en strålande spelman och sångare är nog inte lika bekant. Det blir spännande att se vad fortsatta samarbeten med M3R kommer att resultera i.
Nog sagt. Lyssna nu till skivan som man bara måste ge ut.
Dansa och se för guds skull till att kolla in bandet live när de är i närheten."

Red Top, Göteborg 2008