Bjurman: "Fogerty Files" (Sverige 2008)
PoE PRODUCTIONS AB / POECD001 Spår Pris

Tillbaka till artistens sida
1) Travelin' Band
2) Molina
3) Long As I Can See the Light
4) Born on the Bayou
5) Down on the Corner
6) Have You Ever Seen the Rain
7) Almost Saturday Night
8) The Old Man Down the Road
9) Bad Moon Rising
10) Lookin' Out My Backdoor
11) Lodi (jam)
12) Who'll Stop the Rain
SEK 99:-
 
 
 
 
 
Och bortsett från Bjurman så hittar ni följande musiker på CDn:
Hasse Olsson på Hammondorgel, Bernt Andersson, dragspel, Lena Malmborg, sång, Mats Ronander, munspel och sång, Martin Tallström, lapsteel och dobro, Staffan Stavert, tramporgel, Andreas Gidlund, sax och klarinett, Markus Ahlberg, trombon samt Olle Nyberg på keyboards. Peter O Ekberg har arrangerat, producerat och spelar gitarr. Dessutom medverkar Pete Oakmountain på trummor…

Musikjournalisten/kännaren Lennart Persson skriver 2008-12-03 på sin website/blogg www.lennartpersson.se
"Ge Ola Bjurman en medalj! Precis när flera generationer coverband har malt sönder John Fogertys alla Creedence-låtar tar han och gitarristen/producenten Peter O Ekberg ett nytt grepp på de gamla låtarna. Nertaget, ibland rentav naket, med stor och varm roots-känsla. Och räddar tillbaka dem till mänskligheten. Bjurman sjunger sig genom de ny arren med stor inkänning och Ekberg spelar läckert på sin gitarr; solot på "Molina" är en särdeles vacker insats."
" ...skivan heter "Fogerty Files" (Poe Productions). Den rekommenderas varmt."


Producenten/gitarristen Peter O Ekberg berättar:
"En måndagskväll i januari 2008 träffade jag musikern och sångaren Ola Bjurman på en krog i Göteborg. Olas och mina musikaliska vägar har genom åren korsats vid ett antal tillfällen och vi har ofta sagt att vi borde göra något tillsammans. Den här kvällen var inget undantag i det hänseendet men den här gången kom vi äntligen till skott.Det var när jag sa: Efter alla dessa år i musikbranschen och med så många gemensamma musikantvänner, så är det nästan skamligt att vi aldrig lyckats göra nåt musikaliskt tillsammans. -Ja det är verkligen sant, svarade Ola och fortsatte: Nu gör vi väl det då. Jag kommer ner till dig i studion i Småland så spelar vi in något. Men vad?

Vi satte oss med varsin öl och en bit mat och bollade både låtidéer och koncept tills vi slutligen kom fram till att vi båda gillar John Fogerty och hans fantastiska låtskrivande. Samtidigt slog det mig att det i år (2008) är 40 år sedan första Creedence-plattan kom. Vi enades ganska snart om att den här idén kändes som nåt vi kunde lägga ner våra själar i och kom så småningom fram till ett antal låtar vi ville tolka. Några kvällar senare satt jag mig i min studio och började skissa på arrangemang och produktion.

Till och från, på fritid, nätter och helger under 2008 har plattan spelats in. En del musikantvänner har i allra högsta grad bidragit till soundet på plattan.

Fogerty Files är våra tolkningar och vår ödmjuka hyllning till en legendarisk låtskrivare och hans fantastiska texter och musik. Här vill jag passa på att understryka att denna produktion inte på något sätt är ett försök att toppa, eller ens bör mätas med dom klassiska och helt unika orginalversionerna, det vore ett musikaliskt självmord.

Med våra versioner vill vi bara poängtera att tiden må gå, ny musik och nya stilar strömmar ständigt till oss men vissa låtar och artister i rockmusikhistorien bör aldrig glömmas bort. Samtidigt vill vi uppmärksamma det faktum att det har förflutit 40 år sedan Fogerty och Creedence Clearwater Revival släppte sin första platta. 1968. Jösses vad tiden går.

Det är med glädje och stolthet jag presenterar “Bjurman Fogerty Files” (POE CD 001) En respektfull hyllning till en av världens främsta kompositörer genom tiderna, John Fogerty."


Vem är denne Peter O Ekberg undrar kanske någon läsare.
Magnus Eriksson, skribent i tidskriften "Lira", skrev tidigare i år om Peter efter att ha hört en spelning med musikgruppen Versions:
"Versions frontfigur är gitarristen och sångaren Peter O Ekberg. Han delade på soloutrymmet med Fjellis i Björn Afzelius bästa turnéband mot slutet av 1970-talet. Han var med i den första uppsättningen av Raj Montana Band, och gjorde fyra ypperliga soloskivor där han blandade sydstatsrock med jazzfunk. Ekberg tackade för sig på musikscenen för bortåt tjugo år sedan, men fick ett återfall i ett bluespaket med Louise Hoffsten och Tommy Körberg för ett tiotal år sedan. Och nu gör han alltså comeback på scen i hobbybandet Versions."