Karin Rudefelt & Doctor Blues: "Magic Brew" (Sverige 2008)
DR BLUES / 2008 Spår Pris

Tillbaka till artistens sida
1 Voodoo wizard
2 Magic brew
3 Monsters ball
4 It could have been you
5 The blues is down the line
6 Push myself up
7 Kinky woman
8 Lover under cover
9 Diamond dust
10 Borrowed time
11 That's what blues is all about
12 Kiss your shoe
13 Brain debris
14 The party goes titanic
15 Go go
16 The point of no return
17 It shit's the same
18 Small life
SEK 119:-
 
 
 
 
 
 
 

Tredje gången gillt för Växjö-bandet Karin Rudefelt & Doctor Blues. Som spelat in en brygd med mängder av heta musikaliska kryddor: från straight blå blues till aggressivt pulserande bluesrock. Dekorerad med coolt funkig wahwah, väsande slidegitarr, eller klassiska BB Kinginfluerade licks. Pyntad med Karins 'trademark vocals' på toppen. Och uteslutande originalmaterial. Yep, en magisk brygd.

Recension Jefferson nr 159 2009
(något förkortad version)

Karin Rudefelt & Doctor Blues
Magic Brew

Detta är Karin Rudefelt & Doctor Blues tredje platta. Det är också den mest genomarbetade på alla plan och följaktligen deras bästa. Stilmässigt står bandet fortfarande på en bluesgrund, men en hel del rockigare tongångar har släppts in denna gång.

Det är professionellt ut i fingerspetsarna. Ljudmässigt är det bland det bättre jag hört på en svensk bluesplatta. De musikaliska insatserna ligger också på en hög nivå, det är ett spelskickligt gäng. Bandet har också två bra sångare. Karin har en röst som passar väldigt bra för denna typ av rockig blues.

Alla arton låtarna är egna original. Bandets styrka när de gör slowblues visar att det kunde vara mer av den varan. Att de kan sin bluesrock visar de på ”The Party Goes Titanic”. Funkbluesen ”Push Myself Up” visar basisten Lennart Lundberg i högform. Inledande sköna slidegitarrvinande ”Voodoo Wizard” hade gärna fått vara någon minut längre.

Mycket jobb är nerlagt på att få till vettiga texter, och det tycker jag att de fått. Alla trötta bluesklichéer är bortsopade. Man får tänka till och söka det underliggande budskapet.

På det hela taget är ”Magic Brew” ett stort steg framåt. På nästa platta vill jag att Karins guldgruva till röst utnyttjas till fullo.
Bosse Majling


"Magic Brew är ungefär som namnet säger: en bubblande dekokt med skilda bluesingredienser alltifrån Chicago i norr ner till träskmarkerna i södra Louisiana. Inledande introlåten Voodoo Wizard sätter standard med snygga sliriga slide-gitarrer och sitt Dr John-gung och titellåten är en tung swampblues. Doctor Blues fortsätter att ständigt utveckla sin blues . Det är elektriskt vibrerande och mycket snyggt producerat. Denna gång möjligen mer funkigt småskitigt – och väldigt sällan går man ner sig i surbluesträsket. Karin Rudefelt är också en grym bluessångerska. Även om jag tycker att 18 låtar är lite väl många på ett album."
Anders Tapola (Smålandsposten 2008-10-29)