Sue Sergel: "Move Into The Light" (Sverige 2008)
LAST BUZZ /BUZZ-8049 Spår Pris

Tillbaka till artistens sida
1. Move Into The Light
2. She Died With Her Lipstick On
3. Bus Driver
4. The Visitor
5. Desolation Blues
6. The Bar Room
7. Wild Women Never Get The Blues
8. I´m Walkin' Out On You
9. It Hurts Me Too
10. Please Send Me Someone To Love
11. Blues Medley: Stormy Monday/You Gotta Help Me
12. Goin' To Chicago Blues
13. Blues För Fadime
SEK 129:-
 
 
 
 
 
En kvinna med ett gediget CV inom bluesvärlden, även om den förra (och första) skivan kom så långt tillbaka i tiden som 1994: Sue's Blues "Wild Women". Hennes stämma, mörk och behagligt jazzig, frontar här de skiftande klangerna från det superba kompet. Ibland lutar man åt traditionell jazz, ibland åt ren blues, ibland åt funkigare rytmer. Eget material plus några bluesstandards, ofta personligt arrangerade.

Imponerande band med bl.a. Kalle Ruuth gitarr, Johan Johansson keyboards, Conny Sävmo bas, Thommy Larsson trummor, Pelle Bolander fiol, Stefan Sandberg sax. En fullpoängare.


Citat ur press releasen för denna CD:
"Sue har varit borta från scenen i några år men kommer nu med en efterlängtad uppföljare till ”Wild Women”. Med den nya CDn ”MOVE INTO THE LIGHT” visar hon en annan sida. Det nya bandet är en blandning av nytänkande och det traditionella. Sues nya mål är att förnya bluesen utan att tappa äktheten. Med en knippe egna låtar visar hon verkligen vad hon kan. Sue har en säker känsla för stil och är en skicklig låtskrivare. Musikerna gör också sitt för att ge skivan ett eget ”sound”. Pelle Bolander tillför med sitt fiolspel en dimension som inget annat svenskt bluesband har, och pianisten/kapellmästaren Johan Johanssons arrangemang har en ”bluesig” känsla utan att fastna i det traditionella. Låtarna sträcker sig från den funkiga titellåten ”Move into the Light” till gungande New Orleans rytmer i ”Bus Driver” och smäktande, vackra stråkar på bluesballaden ”The Visitor”.

Blues för Fadime
Singeln Blues för Fadime är också med på skivan. Låten skrev Sue för att hedra minnet av Fadime Sahindal - en svensk flicka av kurdiskt ursprung som blev ”hedersmördad” av sin far. Fallet var mycket uppmärksammat i Sverige och Fadime har blivit en symbol för alla unga män och kvinnor som faller offer för detta grymma öde. Sue menar att musik länkar samman känslor och minnen och hjälper oss att komma ihåg. Som sångerska uttrycker man det som andra känner. Eftersom Fadime var en kurdisk flicka ville Sue att låten skulle ha en lite ”orientalisk” känsla. ”Låten avviker på så sätt från mitt övriga material med sina drivande orientaliska rytmer och klagande fiolspel. Jag sjunger även på svenska vilket jag aldrig har gjort tidigare”.