Slowburn: "Bring It On" (Sverige 2007)
LAST BUZZ RECORD CO. / BUZZ-8047 Spår Pris

Tillbaka till artistens sida
1) I Wonder Why
2) Another Man Down
3) Turn The Page
4) My Friend Jack D
5) Man In Pain
6) He's Gone
7) Bring It On
8) Katrina
9) Fifty Reasons Why
10) Headfirst
11) All My Tears
SEK 69:-
(förr SEK 129:-)
 
 
 
 
 

Här på Slowburns andra CD har den förnämlige gitarristen Mattias Olofsson efterträtts av en annan förnämlig gitarrist, Kalle Ruuth. Kalle som inte finns på så många skivinspelningar (men snart kommer tre till, med tre helt andra artister) men som är desto mera välbekant som eftertraktad gitarrist och basist på Göteborgs livescener. Med just blues som en av sina specialiteter - och "Bring It On" är MERA blues och MINDRE California cowboy än den föregående CDn. Det är mycket smärta i texter och klanger: Joakim skriver av sig med sylvass penna och Kalle fyller i punkterna över i. Med blått bläck.

Men countrytouchen och det ödsliga ökensoundet (vad ska jag skriva, det låter så!) finns ändå kvar här och där på "Bring It On": lyssna bara på "He's Gone", Jockes tribut till en bortgången vän.

Men det behöver inte vara kaktusar i närheten: det går bra på barer i Linnéstaden i Göteborg också, det bevisade Slowburn på KoM i oktober och Jazzå i december 2007. Låtlistan från "Bring It On" gjorde succé hos den krävande publiken (mången musiker med stor stark och bestämd min) båda kvällarna. Det ger cred.

Läs Nils Hanssons recension i DN nedan (2008-03-12), där han sätter in "Bring It On" i ett smickrande sammanhang!