Pat C. Miller & Her Five Aces: "My Hearts On Fire" (Sverige 2006)
LAST BUZZ RECORD CO. /
BUZZ-8044
Spår Pris

Tillbaka till artistens sida
1. Shake Your Tail
2. Danny Boy
3. Man In Uniform
4. Poor Girl Out Of Love
5. Walking Up That Gate
6. My Hearts On Fire
7. Busfare To Kentucky
8. If I Could See The World
9. I Got Swing
10. Cowboy's Sweetheart
11. Cool Cat
12. Get Down That Valley
13. I'm Leavin' This Ole Town
14. Broken Heart
SEK 129:-
 
 
 
 
 
Ung skånetjej rockar loss. Det är 50-talsstuk med countryrock, western swing och rock-a-billy. Sju egna låtar, fyra nya från Eva Eastwood och tre goda favoriter.
Det blir en CD som rensar hjärnan och ger bilder av öppna amerikanska bilar och en tid då bensinpriset inte var något hinder. Det är musik för jukeboxen och för plastiga grammofoner med högtalaren i locket. Det är musik som piggar upp och väcker minnen för dem som var med förr. Riktig retromusik.
Pat C Miller passar för den här typen av musik och bandet klarar av gitarr, trummor och inte minst pianot på rätt sätt. Och då blir det som musik av det här slaget ska låta.
Lennart Götesson Dala-Demokraten

Tidsenlig skånsk rock ’n’ roll:
Redan det filmstjärneliknande omslaget till "My hearts of fire" ger en tydlig vägledning var Pat C. Miller hör hemma. Sen må hon vara född på 70-talet, bosatt i Skåne, en klassiskt skolad sångerska och egentligen heta Camilla Patulski, men här handlar det uteslutande om Amerika och 50-tal. Stiltrogen musik från den epok när rock ’n’ roll föddes. Från en tid när gränserna mellan country och rock var svävande och de stora stjärnorna hette Patsy Cline och Jerry Lee Lewis. Och visste jag inte bättre skulle jag aldrig tro annat än att Pat C. Miller var en kvarleva från det oskuldsfulla 50-talet - så pass tidsenligt låter hon. Att jag sen inte är någon större anhängare av den här rockabilly-countryn är en annan sak - i framförandet finns inte mycket att klaga på.
Dan Marklund Piteå-Tidningen

Hon heter egentligen Camilla Patulski och är bosatt i skånska Klippan, men My heart's on fire låter Tennessee runt 1955. Retro, jovisst, men på ungefär samma sprittande vis som Eva Eastwood innan hon började jobba med modern countryrock. Närkes country- och rockabillydrottning står bakom tre av numren, och Patulski/Miller står sig väl. Om man som jag gillar gammal country som gränsar till rockabilly har Pat C. Miller mycket att ge - såväl som sångerska som låtskrivare.
Peter Lejon Barometern