Nightcats: "Got Blues If You Want It!" (Sverige 1992)
LAST BUZZ RECORD CO./
BUZZ-8002
Spår Pris

Tillbaka till artistens sida

1) Then The Blues Got Me
2) My Back Scratcher
3) Crazy Mixed Up World
4) I'm Afraid (She's Gonna Do It Again)
5) Money Tree
6) Soul Survivor
7) My Heart Beats Heavy
8) Blue Midnight
9) Midnight Caller
10) Evil Man
11) (If You Got To) Love Somebody
12) Up The Line
13) Jumpin' Bad
14) You Were Wrong
15) Hello, My Darling
16) Straighten Up Baby
17) Got Love If You Want It
18) You're Gonna Make Me Cry
SEK 129:-
 
 
 
 
 

Håkan Forshult, innehavare av Last Buzz Record Co. i Göteborg berättar apropå "Got Blues If You Want It!" i en intervju jag gjorde i samband med en tidskriftsartikel:
Vad händer sen? Jo, vi har fått kontakt med Nightcats. Vi har sökt pengar för Nightcats och vi har fått pengar från Kulturrådet för att ge ut en platta. Nightcats hade då sin replokal i Musikens Hus. Och högst upp under takåsarna ligger Studio Helikopter. Alltså: precis lagom när Studio Urania (badhuset) säckar ihop, då flyttar vi inspelningarna till Helikopter (1991).

Så utkom Nightcatsplattan ("Got Blues If You Want It!") 1992. Den fick ju väldigt goda recensioner och blev utsedd till Årets Bluesplatta 1992 av A-Pressen. Dessförinnan var det faktiskt inte så mycket blues på Sista Bussen/Last Buzz. Så det var 'long time overdue' att sätta tänderna i det. Numera är ju Last Buzz definitivt en bluesetikett. Jag kände också att det var strategiskt riktigt: att det var bättre att vara stor i en liten nisch än liten i en stor nisch. Jag hade flera gånger försökt påverka små Göteborgsetiketter att gå samma till något större, men misslyckats. Så jag kände att OK, då fortsätter jag att vara liten - och profilerar mej i stället med musik som jag kan och som man faktiskt kan nå ut med, som folk köper.