Big Joe Louis & His Blues Kings:
"
Big Joe Louis & His Blues Kings" 2 CDs (Storbritannien 2002)
ACE RECORDS /
CDCHD 833
Spår PrisTillbaka till artistens sida
Disc: 1 ("Big Joe Louis & His Blues Kings")
1. What’s The Matter With You?
2. Down Home Blues
3. Now She’s Gone
4. Monkey Motion
5. You Can’t Live Long (Drink On Little Girl)
6. These Young Girls
7. I Cried Last Night
8. Hey, Hey Now Baby
9. I Think You Need A Shot
10. She Felt Too Good
11. Bloody Tears
12. Mean Old Frisco Blues
13. I Want You To Love Me
14. My Love Is Here To Stay
15. Ice Cream Man
16. Back At Home
Disc: 2 ("The Stars In The Sky")
1. I’m So Glad
2. I Need You Pretty Baby For My Own
3. She’s Yours, She’s Mine
4. Baby Child
5. You Lied To Me Baby
6. Real Life
7. Boogie Twist
8. Trouble At Your Door
9. Married Woman
10. Why Don’t You Do Right?
11. The Stars In The Sky
12. The Woman I Love
SEK 169:-
 
 
 
 
 

År 2002 släppte Ace dubbelCDn "Big Joe Louis & His Blues Kings/The Stars in the Sky". Den innehåller två tidigare album: "Big Joe Louis & His Blues Kings" (1989, ursprungligen utgivet på Blue Horizon) + fyra bonusspår, och "The Stars in the Sky" (1992, ursprungligen utgivet på Tramp). Förpackat som EN ask innehållande TVÅ CD. Det nedre omslaget av de två ovan, originalomslaget från "Stars..." är scannat ur CD-häftet.

Big Joe berättar om banden på dessa två album i Birgitta Larssons intervju med honom, publicerad i bluestidskriften Jefferson:
"Då fick jag äntligen mitt eget band: Big Joe Louis & His Blues Kings. Shakey Vick var med ett par månader tills Little Paul Besterman tog över som munspelare. Shakey ville nämligen inte vara sidoman utan i stället ha sitt eget band. Därför slutade han. Men för första gången var jag nu alltså bandledare och tillika sångare, och då fick jag förstås också välja sångerna. Och detta band har jag haft ända sedan dess med lite olika musiker som kommit och gått. Somliga har stannat länge. Little Paul slutade 1989 men han var med på min första LP på Blue Horizon. Efter honom kom Little George Sueref, som stannade till 2001. Han var med i tolv år och spelade både munspel och sjöng en del. Men Little George startade efterhand ett eget band vid sidan av och kom fram till att han ville prioritera det. Han tyckte det blev för mycket att hålla på med två stycken. Matt Radford på bas har varit hos mig i nio år."