Cheatin' Hearts: "Cheatin' Hearts" (Sverige 2005)
DUSTY RECORDS / DUSTCD18 Spår Pris

Tillbaka till artistens sida
1. I Don´t Believe You Met My Baby
2. Queen Of Denial
3. It Wasn't God Who Made Honky Tonk Angels
4. I´m Barely Hangin´ On To Me
5. Show Me
6. Other Side Of You
7. (It´s A Mighty Thin Line) Between Love And Hate
8. Steelwalk
9. Darlin´ Are You Ever Coming Home
10. Above And Beyond
11. I Still Miss Someone
nu SEK 84:-
förr SEK 139:-
 
 
 
 

"De kommer från Malmö och gör osviklig honky tonk. Marina Uppgren sjunger suveränt, Peter Andersson spelar steel som en gud, de heter Cheatin' Hearts och har en CD ute nu."
- Mats Olsson, Expressen

"Något så ovanligt som en utmärkt svensk countryskiva: suverän sång av Marina Uppgren, lysande steel och dobro från Peter Andersson, och Johan Ek är en unik gitarrist."
- Magnus Eriksson, Rootsy.nu

"Med tanke på mängden altcountryband i det här landet är det förstås mer alternativt att starta en renodlad countrygrupp. Sagt och gjort, Malmöbaserade Cheatin' Hearts - med folk från Jake & the Spitfires, Clayfeet Stompers och Dipper - struntar i alla eventuella trender och odlar fram ett autentiskt honky tonk-sväng, minst lika märgfullt som sentimentalt. Tre egenkomponerade låtar står rakryggat intill de välvalda covers som annars utgör repertoaren och Peter Anderssons tårdrypande pedal steel tycks ha en direktuppkoppling till den anrika countrymusikens centrala nervsystem.
Ändå ligger debutplattans främsta behållning i sängerskans Marina Uppgren röst. Varje kärlekslängtande textrad framförs med en törnad stolthet som kunnat lysa upp vilken sylta i Kentucky eller Tennessee som helst."
- Anders Jaderup, Sydsvenska Dagbladet

"Cheatin' Hearts debut är en av de bästa honky tonk-skivor som spelats in öster om Atlanten. Redan öppningen är en knock: Peter Anderssons känsligt expansiva steelackord och Marina Uppgrens och Sophia Johanssons tvåstämmiga sång som interpunkteras av läckert sliriga dobrolicks.
Resten är lika bra. Marina Uppgren har suverän twang i sin egna Queen of denial. Kitty Wells kvinnliga pionjärprotest It wasn't God who made honky tonk angels får fin skjuts av Johan Ek, vars gitarrvirtuositet rör sig mellan James Burton och Steuart Smith, och fantastisk steel av Andersson. Fast verbböjningarna haltar, där liksom i en annars gripande version av Johnny Cashs I still miss someone.
Jag trodde aldrig att jag skulle få höra en så helgjuten svensk countryskiva. Att Ek och hans compadres är lysande musiker visste vi. Nu har de hittat två sångerskor som bär fram materialet."
- Magnus Eriksson, Svenska Dagbladet