Bluebirds: "High Performance" (Sverige 2003)
BLUE VIBE MUSIC / BV-02 Spår Pris

Tillbaka till artistens sida
1) It Takes More
2) Down The Road
3) Come To Papa
4) It Doesn't Matter
5) Droptop
6) Down Home Girl
7) That's The Way U Wanna It
8) I Wanna Love U Baby
9) My Heart Is Bleeding
10) Cadillac Twist
11) Can't Treat Me This Way
12) Three O'Clock Blues
13) Don't Know Why
SEK 119:-
 
 
 
 
 
En fin liten CD med mycket originalmaterial (majoriteten faktiskt) plus ett snitsigt omslag: en tribut till filmklassikern "Gudfadern". Det här är blues med mer än ett stänk av rock'n'roll och är faktiskt ofta svår att kategorisera. "It Takes More" öppnar med rullande T-Birdsstuk, följd av den vemodigt sjungna "It Doesn't Matter" och Leiber/Butlers fina "Down Home Girl" med stånkande saxar. För att inte nämna en av mina egna favoriter, det känslosamma soulnumret "I Wanna Love U Baby". Skrivet av Patric så klart. Fler glimrande låtar: snabba och energiska "Droptop" med Stefan Dafgård på ylande munspel, Freddy Kingska "Cadillac Twist" - och om du vill ha ren blues: en kraftfull version av BB Kings "Three O'Clock Blues" där Patric går ut hårt på solot.

En glad musikskribent i Norge!

Anmeldelse fra BluesNews nr 30
"Dette er fjerde gangen vi hører fra svenske Bluebirds. De som kjenner litt til bandet vet at disse gutta er seriøst på rockern. De får det likevel til å låte variert og har også svingende blues som Billy Loves Droptop, brekende sax i Down Home Girl av Lieber/Butler og Three O'Clock Blues av BB King. Patric Carlsson har begått en godkjent r&b ballade i I Wanna Love You Baby, men ellers liker de å holde drivet oppe i låter som It Takes More, Down The Road, Come To Papa, Can't Treat Me This Way og Don't Know Why.

Mulig jeg gjentar meg selv når jeg mener de til tider låter som en blanding av Rockpile og T-Birds, selv om de absolutt har en egen identitet. Bandet er nå en trio bestående av Patric Carlsson, Magnus Jonsson og Jim Ingvarsson, men har også med en rekke gjester på munnspill, piano, orgel og blåseinstrumenter, som gjør at de får et utvidet lydbilde. Man blir alltid i godt humør av å høre på en Bluebirdsplate. Kan anbefales."
Gunnar Svennson