The Remedies: "Unfiltered" (Sverige 1999)
GOOD MUSIC / RUN 1999 Spår Pris

Tillbaka till artistens sida
1) Wind Turns
2) End Of The Day
3) Broken Record
4) Where Have You Been
5) Give Me Shelter
6) Here I Am
7) New Face
8) Drums Of War
9) Last Line Of Defence
10) Southern Queen
11) Reunion Night
12) Temor Maldición
13) I Will
14) You Win
SEK 79.00
tidigare SEK 99.00
 
 
 
 
 

Omslagsbilden, noggrannt färglagd i rödbrunt och föreställande en gammal förfallen bensinstation, försätter dig omedelbart i rätt stämning. Det här är solid Americana: inte den blankt plastiga utan den dammigt vindsvepta. Och du behöver inte vara orolig: musiken följer garanterat upp den stämningen.

Det här är amerikansk musik - även om den är skapad av ett band från Göteborg. Det är en CD som framkallar minnen av skivor, konserter, resor, fester - ja till och med av mat och öl. Jag tippar att varje lyssnare som gillar den här sortens musik kan höra spår av sina favoriter någonstans. I mina öron klingar det av Jackson Browne, Tom Petty, the E-Street Band, California acid country, The Eagles - och kritikernas älsklingsetikett 'alt.country'. En varm och behaglig värld av starka melodier, slidegitarrer och mandoliner, stämmor i harmoni - eller helt ensamma, av ringande ackord och sorgsna munspel.

Det är svårt att välja ut sina favoriter i den här menyn, men jag måste nämna "I Will": ett avskalat southern soulnummer med blå gitarr och unison sång, och "Drums Of War" som inleds med piano och en ensam röst och efter ett tempobyte fortsätter med hela bandet - full fart framåt med en drivande slidegitarr i förgrunden.

Slidegitarrerna glider faktiskt omkring överallt på skivan, men det handlar aldrig om överspel. Det verkar som om Olle Schelander och Martin Johansson (som delar broderligt på solo- och kompgitarr) föddes med ett glasslide på fingret. Det var säkert ett handikapp då, men vi lyssnare är glada idag! Stabil rytmsektion är Anders Olausson på bas och Eric Olausson på trummor. Två bra skäl att ta på sig dansskorna.

Plattan rymmer fjorton originallåtar - en stark och varierad samling - exempelvis:
"End Of The Day": New Orleans eller Cajun Rock med Bernt Andersson som gäst på dragspel
"Broken Record": en promenad längs E Street med behagligt pressad röst och väsande slidegitarr
"Give Me Shelter": countryrock med Olle eller Martin i Albert Lees roll
"Here I Am": akustisk skönhet
och många fler. Njut!