Voxhall Blues (Sverige)

Från inspelningen av "Night-Shift At The Factory"
Foto Vanja Fridhammar
Album
Night-Shift At The Factory

Citat ur Last Buzz pressrelease:
"Voxhall Blues har funnits i flera olika modeller under åren. Den första versionen sattes samman 2002. Fem år senare kändes det som om man hittat den optimala kombinationen av delar: Ulf Andreasson gitarr/sång, Willy Brink klaviatur/sång, Erik Billander bas och Tommy Johansson trummor/sång. I november 2007 var det dags att gå in i Studio Fabriken. Live i studion blev det: det kändes som den rätta metoden att fånga det här bandets sound. Med ljuddoktorn Michael Thorén vid spakarna och med en ivrigt påhejande publik uträttade man stordåd den där natten, och det som kanske ’bara’ skulle blivit en demo kändes direkt som en ’riktig’ platta. Och så blev det.

”Start It Up” knappade vi igång nyss: Ulfs gitarr väver ett mustigt riff, bas och trummor hänger på, och så lägger Willy på ett fett sjok orgel. Det gungar hejdlöst, och Ulf behöver inte låta blyg när han sjunger ”Such a solid groove / The best I’ve ever seen”. Han har varit med i det här gemet länge, precis som de andra tre. Inga duvungar precis, här finns gedigna CV som avslöjar spelningar med allt från Kung Sune till Junior Wells.

Ulfs gitarrfingrar formar T-Bone Walkers klassiska riff i ”T-Bone Shuffle”, pianot hamrar rytmiskt, Erik och Tommy Trumma svänger sanslöst. En flitig man han Tommy, också medlem i gruppen Slowburn vars nya CD ”Bring It On” nyligen kom ut på just Last Buzz.

Voxhall Blues i dagens upplaga har mest hörts på Göteborgs etablerade bluesscener och på gemytliga hamnkrogar ute på öarna. Där är de hemtama, ja närmast lokala hjältar. Det skämmer ju inte att Ulf och Tommy bor på Styrsö. Men se upp, när den här CDn börjar gå varm runt om i riket är det risk för betydligt längre resor. Läge för nattskift i bluesfabriken.

Men det står Voxhall Blues så gärna ut med. ”Someday baby, I ain’t gonna worry my life anymore” sjunger Tommy övertygande, stödd av Willys skönt klingande piano. Nej, oroliga är man inte, snarare otåliga. Och raderna “Let your hair down baby, Let’s have a natural ball” från ”T-Bone Shuffle” speglar det här bandet bra: Det blir lätt party där Voxhall Blues spelar. Snart på en scen nära dig, som det brukar heta.

Christer Fridhammar"

Länkar:
www.voxhallblues.com
www.myspace.com/voxhallblues