The Unkool Hillbillies (Sverige)

Promotionposter

Album
Pause 'n' Rewind (2011)
Evil Times (2009)

# "Ett svenskt band som det svänger riktigt bra om" (Jefferson Blues Magazine)
# "Sex grabbar som definitivt vet hur de skall få folk att stampa takten" - (R.O.C.K)
# "Varför de kallar sig för 'unkool' förblir en gåta. De ser bra ut och låter synnerligen 'cool'." (Blue Suede News, USA)

"The Unkool Hillbillies från Uppsala/Stockholm är rock'n'roll-bandet som sticker ut från mängden. Fartfylld 50's rock'n'roll/blues/rythm&blues med skönt sväng och glimten i ögat. The Unkool Hillbillies spelar över hela Sverige på musikpubar, radiostationer och festivaler samt diverse privata tillställningar och företagsfester.

Bandet bildades hösten 2002 och hade ett år senare vid sidan av det uppmärksammade albumet Right To Rumble också hunnit medverka på några samlingsskivor. Våren 2005 släpptes andra CD:n Unkool and Proud!. Med den CD:n befäste bandet inte bara sin position som ett av norra Europas absolut bästa rock'n'roll-band, utan manifisterade också att "unkool" inte bara är svängig musik - det är en hel filosofi!

Lagom till sommaren 2009 kom nya CDn "Evil Times". Nya skivan innehåller liksom de bägge tidigare produktionerna en svängig blandning av rock'n'roll, rhythm&blues och rockabilly. Två låtar är specialskrivna till bandet av den amerikanske låtskrivaren och producenten Darrin Mazzilli. Ett annat spännande samarbete är med renommerade sångerskan Karin Johansson (Bl.a. Blackthorn och Dubbelgänget) som medverkar på tre låtar."

Länkar:
www.unkool.se
www.myspace.com/theunkoolhillbillies