Uncle Jam (Sverige)

Uncle Jam på stamscenen Grebys i Grebbestad sommaren 2003
Foto: Vanja Fridhammar
Album
Uncle Jam
Ett Göteborgsband med dubbla identiteter. Kan vara praktiskt ibland. Den ena heter Gumbo. Det gänget (och deras CD) kan ni läsa om här. De lirar New Orleansrock'n'roll och eget välskrivet material, uppträder på bluesfestivaler och vinner priser. Grymt bra band.

Den andra identiteten heter Uncle Jam. Se dem som Gumbo med partyhatt. Man finner det gänget oftast på någon sommarkrog vid havet, bjudandes en glatt öldrickande (gärna av märket Granit) publik på väl valda klassiker ur en svettig rockrepertoar. Det är ett sånt röj att ni ändå inte tror mej. Som det står i begagnade bilannonser: måste ses. Och i det här fallet höras. Value for money, liksom. Kick out the jams. Uncle Jams.

Bandets egen info berättar: "Skönt svängande Uncle Jam spelar musik med utgångspunkt i Blues, R&B, Rock n' Roll och Soul. I högt tempo och med stor utstrålning levererar man låtar från glansdagarna på 1950-, 60- och 70-talet.
Bandet kombinerar hög musikalisk kvalitet med stark personlighet, spelglädje och svängiga liveframträdanden. Man har skördat framgångar i hela Sverige och är bland annat bejublat husband på Grebys i Grebbestad, stående inslag på t ex Restaurang Gillestugan i Göteborg med Tribute to Elvis och har gjort otalet spelningar på krogar, klubbar, festivaler och företag.
Uncle Jam är även ett hyllat och prisat inslag på bluesscenerna under namnet Gumbo, då man spelar svängig New Orleans Blues."

Länkar:
www.unclejam.se
Uncle Jam på video: live på Östersunds Bluesfestival 2006
En svit av Vanjas bilder tagna på Grebys sommaren 2001