Pilgrim (Sverige)

Foto © Pilgrim
Album
Harbour Girl (2009) 149:-
Pilgrim (2005) nu 84:-

"Pilgrim med tvillingsystrarna Karin och Maria Forsman i spetsen är tillbaka med ett nytt och smått sensationellt album. »Harbour Girl« spelades in i KONK studios i London med legendariske Ray Davies som producent. Men alla som förväntar sig att höra sextiotalspop bör omedelbart tänka om. För Pilgrim har visserligen lämnat den honky tonk country som präglade debutplattan från 2005, men de har sökt sig bakåt och nu det akustisk old time country och bluegrass som gäller. Kvar finns dock systrarna Forsmans utsökta stämsång

Pilgrim bildades 2001 på den bar Karin och Maria drev i Göteborg (KoM). I början bestod låtlistan av favoriter med Stanley Brothers, Johnny Cash och Louvin Brothers. 2005 kom den självbetitlade debutplattan som fick strålande kritik snart sagt överallt. 2006 tog Pilgrim ett sabbatsår och när de kom tillbaka året därpå så var sättningen helt akustisk."
ROOTSYs pressrelease


Redaktörn minns:
PILGRIM: fre 23/9 2005 Röda Sten, Göteborg. Releaseparty för debutCDn "Pilgrim" på Dusty Records
Karin Forsman och Maria Forsman Larsson sång, Tomas Larsson gitarr, elgitarr, mandolin, tres, Peter Gran gitarr, banjo, Marcus Svensson slide, dobro, Christian Kullberg kontrabas samt Martin Fürst trummor

Massor av minglare med stor öl i näven, brutalt stenhårda väggar och tung rockklubbsvarning på lokalen. Men Pilgrims sound med en fot i bluegrass och en fot i elektrisk (och eklektisk) country försatte oss i en helt annan stämning, och den ljuvligt spröda "Oh Lord, If You're Out There" fick t.o.m. barsorlet att tvärtystna. Oj så vackert - och så lade Pilgrim i en högre växel och gungade in i 'honky tonk land' och Tomas fick tillfälle att visa upp sina färdigheter i 'country telecasting'. Jodå, Pilgrim fixar Bakersfield-countryn i "Tiger By The Tail" också! Vad fixar de inte?

Ett mångsidigt gäng, dessutom personligt och charmigt - och BRA. Precis som den nya efterlängtade CDn. Påfallande välskrivet originalmaterial plus en stark samling lånade låtar. Kolla gärna den glimrande recensionen på www.rootsy.nu. Finns det någon rättvisa skulle Pilgrim kunna bli riktigt stora. Missa dem inte på countryfestivalen lördagen den 12/11 i Musikens Hus, Göteborg!
Christer (2005-10-02) Foto: Vanja Fridhammar

Länk:
http://www.myspace.com/pilgrimsisters