Peter Nande (Danmark)
Vi har ej rättigheten att sälja denna CD till Norge

Foto © Peter Nande
Album
Jelly Bean Baby
California Sessions Vol. II
Big Boy Boogie
California Sessions Vol. I

Peter Nande: "Ol'Sleepyhead"
http://www.youtube.com/watch?v=VrV4cv53ubk
Ny CD ute "Jelly Bean Baby":
"Nande beskriver selv musikken som laidback, med cool grooves – let at danse og lytte til, og med masser af luft i sangene. Han anerkender i høj grad sine musikalske rødder, men har modet og evnerne til at udforske og forny genren, godt hjulpet af sin mentor, James Harman, og et hold fremragende musikere, der alle har spillet en aktiv og kreativ rolle i tilblivelsen af dette album."

"Jelly Bean Baby": Musikere: Peter Nande: Vokal/mundharpe, Ronni Busack-Boysen: Guitar, Nathan James: Guitar, Gary Primich: Mundharpe, Neil Wauchope: Orgel, Buddy Clark: Bas, Marty Dodson: Trommer, Carl Sonny Leyland: Klaver, James Michael Tempo: Perkussion, Jonny Viau: Tenorsaxofon, Tony Matoian: Barytonsaxofon, Hal Smith: Trommer


Jag begriper alltmer vilken fin bluesscen som Danmark har. Peter Nande var för mig bara ett vagt bekant namn från något festivalprogram innan jag fick den här plattan i posten. Det förändrade allt. En glimrande munspelare och sångare som man dels önskar all framgång, dels gärna ser och hör på en festival nära sig! Sen är ju "Big Boy Boogie" en häftig platta generellt: en stilfull kaross av skandinaviskt hantverk stadigt monterad på ett kromat kaliforniskt customchassie. Totalt funktionellt men också häftigt blänkande. Läckert!

Citat från Peter Nandes website:
"Peter Nande Band spiller et både dansevenligt og lytteværdigt repertoire med udgangspunkt i West Coast og Chicago blues. I centrum står den karismatiske og udadvendte bandleader, sangskriver, sanger og mundharpespiller Peter Nande, som sammen med sit band, leverer et dynamisk og underholdende scene-show, fuldt af spilleglæde, passion og humor – sådan som publikum allerhelst vil have det !

Godt krydret med elementer af swinging R&B og autentisk Delta blues – og mere eksotiske rytmer som ska og mambo – er en koncert med Peter Nande Band en garanti for en musikalsk oplevelse af international klasse, som man ikke glemmer lige med det samme.

Bandet er først og fremmest et live-band med fuld fart på med turnéer året rundt i ind- og udland, de seneste år også som backing for bluesmasters som Lazy Lester, James Harman, Gary Primich og R.J. Mischo.
Men Nande og hans musikere formår også at overføre live-stemningen til CD, først på debut CD’en fra 2002, og senest på det nye udspil, ”Big Boy Boogie”, som udkommer november 2006.

Den nye CD, som udelukkende indeholder Peter Nandes originale materiale, er produceret af selveste blueslegenden, James Harman, og foruden Nandes faste guitarist Ronni Boysen, indspillet med et stjernehold af amerikanske musikere, bl.a. Nathan James og Jr. Watson.

Med helt nyt friskt materiale og en ny CD på gaden, er Peter Nande Band i topform og klar til en ny sæson på de europæiske klubber og festivaler."


* Peter Nande - Årets Danske Blues Navn 2007 (September 2007) Se www.copenhagenbluesfestival.dk og www.bluesnews.no
* Danish Music Award nominering for bedste blues CD i 2007, ’Big Boy Boogie’
* Turneret/arbejdet med bl.a. James Harman, Lazy Lester, RJ. Mischo, Gary Primich......
* Se div links: www.nande.dk, www.myspace.com/peternande, www.myspace.com/ronniboysen (Super guitarist)
* Youtube link: http://www.youtube.com/watch?v=VrV4cv53ubk
* Ny CD udkommer i foråret 2008

Peter Nande Band - West Coast & Chicago Blues af Høj Klasse

Peter Nande, sangskriver, sanger og mundharpespiller har lært sit håndværk som hårdtarbejdende bluesmusiker på turnéer over hele Europa med sit band, Peter Nande Band og med amerikanske bluesstjerner som bl.a. James Harman, Lazy Lester, RJ. Mischo og Gary Primich. Peter Nande Band er efterhånden kendt over det meste af Europa for deres energiske og udadvendte West Coast og Chicago blues, der leveres i et dynamisk og underholdende sceneshow, fuldt af spilleglæde, passion og humor.

Som bandleader ved Nande præcis, hvad han vil, og han har håndplukket sit hold af erfarne, top-professionelle bluesmusikere: guitar-esset Ronni Busack Boysen, der regnes for en af de allerbedste blues-guitarister i Europa; det swingende bas- og tromme-team Henrik Poulsen og Søren Poulsen, samt pianist og super organist Peter Lapiki.

I september 2007 fik Peter Nande prisen som Årets Danske Blues Navn ved Copenhagen Blues Festival, som et af landets mest seriøse, nye bluestalenter, der de seneste år har haft en eksplosiv musikalsk udvikling siden starten som bandleader i 1998, og debut-albummet Nande & The Big Difference i 2002.

Tidligere på året blev Nandes seneste udgivelse, Big Boy Boogie: California Sessions Vol. I, nomineret til en Danish Music Award, som Årets Danske Blues Udgivelse 2007.

CD’en er produceret af blues legenden James Harman og indspillet i USA med et amerikansk stjernebesat hold med bl.a. James Harman, Jr. Watson og Nathan James.

Big Boy Boogie har fået fantastisk positiv presse såvel i Danmark som i udlandet, bl.a. for det originale materiale og et spændende mix af stilarter som shuffle, swing og delta, krydret med sumpede Louisiana grooves og mere eksotiske rytmer som ska og mambo.

Peter Nande Band er alt andet end en kedelig museumsgenstand….og du vil opdage at fødderne vipper, hovedet nikker, og smilet går helt op til ørerne. Peter Nande Band er en garanti for en musikalsk oplevelse du ikke glemmer lige med det samme!

Peter Nande Band: Peter Nande – Vokal/Mundharpe / Ronni Busack-Boysen – Guitar / Henrik Poulsen – Bas / Tim Lothar – Trommer

Länk: nande.dk
www.myspace.com/peternande
Gillar du Peter Nandes musik? Lyssna också på musiken nedan!
King David's Trio Royale Paul & The Blue Delivery Big Joe Louis & His Blues Kings