Pat Huggins (USA)
Pat Huggins & A Damn Good Band (USA + Sverige)
1 CD
SEK 89:-
2 CD SEK 168:-
(SEK 84:-/styck)
3 CD SEK 237:-
(SEK 79:-/styck)
4 CD SEK 296:-
(SEK 74:-/styck)
5 CD SEK 345:-
(SEK 69:-/styck)

Foto: Vanja Fridhammar
Femte CDn "Wayward Songs" 2010
Pat Huggins and A Damn Good Band a.o.:
Om igen: bl.a Spooner Oldham (Muscle Shoals) på klaviatur och Kalle Ruuth (Göteborg) på gitarr.
Fjärde CDn "Write On!" 2009
Pat Huggins and A Damn Good Band:
Med bl.a Spooner Oldham (Muscle Shoals) på klaviatur och Kalle Ruuth (Göteborg) på gitarr.
Tredje CDn "Shoal Music" 2008
Muscle Shoals Demos 1985 - 1991. Tidigare outgivna inspelningar med Muscle Shoalsproffs i kompet. OBS att ingen av sångerna finns på hans två andra CD.

Pat Huggins från Alabama är en sann talang tycker jag: som scenartist självklart men kanske allra främst som låtskrivare. Jag har känt Pat i några år nu, umgåtts med honom, rest tillsammans med honom - och givetvis också lyssnat på hans CD och hört honom på diverse Göteborgsscener.
Album
Wayward Songs (2010)
Write On! (2009)
Shoal Music (2008)
The Lost Causeway (2006)
Swede Home Alabama (2004)

Alltså har jag blivit inspirerad till att då och då hjälpa honom med pressreleasematerial och sådant. Så när jag nu citerar hans (åldersstigna) pressrelease så skäms jag inte: jag har nämligen skrivit den själv. Så jag står för dess innehåll!

Pat Huggins har alltid älskat flygning – och musik. Å ena sidan är han till yrket kapten på en Boeing 727. Å andra sidan har han skrivit och spelat sina sånger i över 25 år. Hans rötter är i norra Alabama och där bor han fortfarande i ett litet samhälle som bokstavligen heter Sweet Home. Inte så långt från staden Muscle Shoals där det berömda “Muscle Shoals Sound” föddes, skapat av Fame Recording Studios och Muscle Shoals Sound Studios.

När man under åren bott nära en så aktiv musikscen är det inte konstigt att man kan hitta studiolegender som basisten David Hood, trumslagaren Roger Hawkins, klaviaturspelaren Spooner Oldham, gitarristen Larry Byrom och slagverkaren Mickey Buckins bland Pats musikaliska vapendragare. Och inte heller så konstigt att Pat inlett konserter med så tunga artister som bluesens superstjärnor Little Milton och Bobby Rush och countrymusikens kulthjälte David Allan Coe. Han har t.o.m. uppträtt på scen med legenden Charley Pride – den svarta countrymusikens självklare kung. Det hör nog ihop med trakten.

Under namnet “Pat Huggins & A Damn Good Band” har Pat skrivit och producerat en rad album som är musikaliska samarbeten mellan honom själv och en begåvad grupp musiker och sångare från Göteborg och Muscle Shoals, Alabama. En kryddstark gumbo av fräsch ny amerikansk rotsmusik som rymmer blues och country med inslag av soul, sydstatsgospel och rock ’n’ roll.

Länkar:
www.myspace.com/pathuggins
www.pathuggins.com
Gillar du Pat Huggins musik? Lyssna också på musiken nedan!
Bjurman Joe Fournier Steve Phillips