Nobodies Bluesband (Sverige)

Foto lånat från bandets website.
Album
Long Time Comin' (2010)

BANDETS PRESSRELEASE VID SKIVSLÄPPET 2010:

Nobodies Bluesband, från Eskilstuna, har varit med sedan mitten på 80-talet. Meningen var att vi skulle spela rock för skojs skull. Allt medan tiden gick visade det sig att det faktiskt var blues och bluesbaserad rock vi spelade. I slutet av 80-talet tog vi namnet Nobodies Bluesband, ett namn som följt oss genom hela vår karriär. Nu, nästan 25 år senare släpper vi vår första skiva.

CD:n som heter Long Time Comin' är en blandning av modern blues, Chicagoblues och Deltablues och innehåller tolkningar av såväl Robert Johnson, Blind Willie McTell, John Mayall och Walter Trout. Varav de sista två kan ses som något av husgudar i NBB. Den är till största del inspelad som en dokumentation av bandet utan pålägg eller omtagningar. Det är så här Nobodies Bluesband låter och vi gillar det. Två av låtarna är dock mera traditionellt inspelade, Robert Johnsons ”Stones In My Passway” och ”Search The Desert” som är en tolkning av Blind Willie McTell's ”Searching The Desert For The Blues”.

Nobodies Bluesband är och har alltid varit ett kompisgäng. Att ha kul även när man repar är lika viktigt som musiken för de fem medlemmarna. Det kan vara därför skivan har dröjt så pass länge. Man har alltid sett sig lite som underdogs och utanför de traditionella svenska bluesbanden. Man har t.ex. ingen uttalad image och man låter musiken tala. Hos NBB hittar du inga kepsar eller hängslen. Inga ES 335 gitarrer eller Elvismickar. Vad du däremot får är en stabil ”shufflepump”, fet orgel, smaskiga gitarrsolon och ”In your face” sång.

Influenserna till musiken hämtas från bandmedlemmarnas egna preferenser. Det kan vara blues, pop, rock, country, soul och funk som blandas till den häxbrygd som är så typisk för NBB. Men att ena benet alltid står djupt rotad i bluesen råder det inga tvivel om.

2009 var ett år då NBB började synas utanför Eskilstunas kommungräns. Man var bl.a. finalist i Scandinavian Blues Contest som avgjordes på Mönsterås Bluesfestival i maj 2009. Man spelade även på en del mindre festivaler i landet och förstås på Eskilstunas blueshak Macbeth (Josef 's Blues House).

Den 6:e februari 2010 släpps CD'n och bandets förhoppning är att 2010 ska bjuda på flera speltillfällen runt om i landet.