Lee Marvelous (Sverige)

Foto: Promo shot
Album
One Step Right Behind

Jag såg bandet för första gången i Göteborg november 2006 och skrev då:
" Lee Marvelous däremot imponerade stort från första stund: en övertygande "Me And Johnny", skriven av bandet självt precis som det mesta i repertoaren. Eleganta ynglingar i kostym av "bluegrass-snitt", t.o.m. Bill Monroe hade varit nöjd. Bra scenpersonligheter såväl som fina musiker, med sättningen sång+gitarr, fiddle, pedalsteel, bas, trummor. Ingen direkt sologitarr faktiskt, men ett grymt sväng där steelspelet med sina sjungande klanger var en tongivande ingrediens. Det blev några covers också, bl.a. underbara "Walking After Midnight" och eviga "Folsom Prison". De här killarna kan sin Johnny Cash, det är tydligt. Engelska tidningen Maverick skrev om dem "100% guaranteed to get any barroom rockin" och jag sätter inte emot. Suveränt."


Deras pressrelease säger allt:
"Välklädda gentlemän med rötter i amerikansk outlawcountry, punk och en allmän känsla av utanförskap. Lee Marvelous bildades i södra Stockholm 1997 och har genom åren gjort otaliga uppträdanden och en hel del inspelningar.
One Step Right Behind är det första fullängdsalbumet och innehåller 13 spår som spänner över outlawcountry, rockabilly och ren vilja. Lee Marvelous har inte tappat sin råa nerv i skivstudion. Att de dessutom bjudit in en hel drös gästartister, bland andra Stevie Klasson och Rolf Färdigh, gör One Step Right Behind till en platta med förutsättningar att bli en liten klassiker."

Lee Marvelous är:
Peter Frövik - sång, gitarr
Daniel Wigstrand - pedal steel
Andrew Dry - bas, sång
Robert Karlsson - trummor

Länk: Lee Marvelous
myspace.com/leemarvelouscountrymusiccombo