Kjell Gustavsson Rhythm & Blues Orchestra (Sverige)

Från CDns "The Boogie Boys" texthäfte. Teckning av Patrik Norrman.
Klicka bilden för större upplaga!

"Kjell Gustavsson och hans Rhythm & Blues Orchestra fortsätter sin kärleksfulla mission att spela r&b, cajun, blues och rock 'n' roll av högsta kvalitet.

På nya »By The Swamp« är fokus flyttat, precis som titeln antyder, närmre Louisianas träskmarker och de tolv låtarna (elva nyskrivna och en traditionell) blir en hjärtvärmande och alldeles charmant hyllning till musiktraditionen i den amerikanska södern i allmänhet och Louisiana i synnerhet."

Album
By The Swamp (2013)
In The Barn (2012)
The Boogie Boys (2010)

Skrivet om CDn "The Boogie Boys" (2010)

"Bourbon Street och klockan är 03.15
Det är stängningsdax vid Bourbon street det vill inte sluta svänga. men vart ska dessa vilda katter ta vägen med sina tvättbrädor, dragspel och krokiga saxofoner….???"

En imponerande samling musiker och en lika imponerande platta. Kjell Gustavsson på trummor och sång har samlat en massa kumpaner omkring sig och gått in i Decibel Studios i Stockholm. Och skapat en platta med uteslutande originalmaterial. En platta med bredd: från New Orleans rock'n'roll à la Gumbo eller The Buckaroos till maffig storbandsjazzig blues. Eller bluesig storbandsjazz. Namn som Surjo Benigh på bas och Bosse Gustafsson saxofon sätter ribban. Proffsiga som få.


Pressreleasen berättar:
Skivan är inspelad i Decibel studios i Stockholm under Dagge Lundqvists varsamma överinseende. Det är också han som mixat produktionen. Med på skivan kommer du att höra en hel rad fina musiker och artister som tillsammans ger skivan dess värme och glöd.
De flesta texterna har skrivits av Göran Böving tillsammans med Skivans huvudman Kjell Gustavsson. Andra textförfattare är Bill Öhrström Pelle Lindh, Ulf Sandström och Mats Qwarfordt. Musiken är komponerad av Kjell Gustavssons, förutom låt 11 (Pelle Lindh )

Kjell Gustavsson är född och uppvuxen i Kisa Östergötland en bra plats att bo på för en blivande musiker visade det sig. Kjell är praktiskt taget född med trumstockar i hand, även om den musikaliska resan började med en stråke i den kommunala musikskolan. Även om fiolen blev spelad på med stor framgång under de första åren hittade Kjell snart rätt när han hamnade bakom trumsetet. Som ung gav han sig av till Stockholm för vidare trumstudier. Sen dess har Stockholm aldrig riktigt släppt greppet om honom. Idag spelar han med artister som Peter Karlsson och Blå Grodorna, Owe Thörnqvist, Magnus Lindberg/Basse Wickman, Tommy Nilsson och den internationellt verksamma Amerikanska sångerskan Dana Fuchs. Detta för att bara nämna några.

Kjell är inte typen som tackar nej vare sig till varierande genres eller artister. Det är just detta som bidragit till att det för Kjell har varit roligt att samla några av alla de som han spelar med i olika sammanhang till just detta band där de får träffas och kreera ihop. Övriga medverkande på denna skiva är:

Kjell Gustavsson Trummor och sång
Surjo Benigh Bas och kör
Bonne Löfman Gitarr
Pelle Lindh Gitarr och kör
Anders Larsson Piano orgel & Dragspel
Janne Petersson Piano och Orgel

Ulrich Dahl Trumpet
Bosse Gustafsson Saxofon
Magnus Svedberg Trombon
Magnus Wiklund Trombon
Göran Böving Sång
Bill Öhrström Sång
Gäst sångare: Pelle Lindström Sång

Länkar:
www.kjellgustavsson.se
www.myspace.com/kjellgustavssonandtherythmbluesorchestra
Videoklipp på Tommies YouTubesida