Jalle Olsson (Sverige)

Fr.v. Pontus Snibb, Jalle Olsson, Micke Nilsson och Håkan Nyberg
Promo foto
Album
Helt OK

JALLE OLSSON & CO: tis 29/11 2005 Jamesons, Göteborg
Jalle Olsson sång/gitarr/munspel, Pontus Snibb gitarr, Micke Nilsson bas, Håkan Nyberg trummor

Jag har ju tiggt om fler bandbesök från Skåne och här fick jag raskt en hälsosam dos. Jalle Olsson från Malmö är ju känd som ledare för The Buckaroos (och som tidig trummis i Wilmer X) och kvartetten kallad Jalle Olsson & Co är ett slags mini-Buckaroos men med svenska texter. En färsk CD ("Helt OK") finns ute på Box Records och är verkligen Gott & Blandat: bluesiga och rock'n'rolliga tongångar plus några dansanta tryckare av den modell som Texashjälten Doug Sahm var så vass på. Jalles egna och kompisars texter rätt över - och omdömet Helt OK är en underdrift!

Och tisdagskvällens spelning blev också väldigt mycket mer än OK. Många låtar från plattan så klart, några pärlor från Wilmer X repertoar "Säj din mamma & din pappa" och "Wilmer i Paris" och så "T-bone Shuffle" som Buckaroos brukar lira. Ni som sett Buckaroos vet redan att den gode Olsson är en klart charmig frontfigur med genuin rock'n'rollröst och ett outtömligt förråd av snygga westernskjortor. Och att Pontus spelar Telecaster så fräckt att tapeterna kryllar sig. Grymma riff på bassträngarna och blanka snabba småackord à la Les Paul! (Gitarristen, inte gitarren!)

Stefan Dafgård drogs upp på scen, sjöng ett par blå låtar och dekorerade dessutom några fler med sitt munspel. Stefan gillar Telecasters skarpt och passade på att spela solo på en låt - fastän gitarren fortfarande hängde på Pontus! Är man van vid att spela på trånga scener så är man!