Freddie Nystrom Power Trio (Sverige)

P-O, Freddie & Gunnar. Fotograf: Anders Carlsson, CMP

Citerat ur bandets website
"Freddie Nystrom Power Trio är ett omtyckt och populärt liveband med ett genuint eget och personligt uttryck. Freddie har en väl utvecklad egen stil och sound. Hans uttryck är lätt identifierbart och sammanhållet samtidigt som det är en komplex mix av hans influenser.

Med ytterst kompetenta medmusiker som alla lever ut så levererar detta band - från riffglad trio-bluesrock via expressionistiska soloutflykter till stämmningsfull power ballad och slowblues. Detta är ett band som trivs och har roligt ihop - det märks både på scen och hos publiken...!!
"
Album
Get Your Kicks (2014)
Bad Boy Boogie (2014)
Airborn (2013)
Freddie - kort bio med egna ord.
Jag fick min första elgitarr 1984 och gjorde mitt första "livegig" på skolans julrevy året efter. Gitarren var en träfärgad Koreabyggd enkel men snygg modell. Mina största förebilder var Ritchie Blackmore i då nyligen återförenade Deep Purple, ZZ Top och Billy Gibbons som just släppt Eliminator samt Gary Moore som släppt liveskivan We Want Moore. Ronnie James Dio släppte även Holy Diver runt denna tid. Jag hade också Jimi Hendrix´s Smash Hits. Några kompisars storebröder vidgade mina vyer ytterliga till bl.a MSG, Thin Lizzy, Zeno m.fl. Runt denna tid släppte Stevie Ray Vaughan Texas Flood, fast det tog ytterligare ett tag innan jag köpte den och gled in på blues.

Efter att ha läst Amerikanska Guitar Player (som jag cyklade lång väg för att köpa en gång i månaden) började jag “backtracka” och upptäckte förebildernas förebilder. Här fanns bl.a BB King, Otis Rush, Freddie King, Albert King, Johnny Winter, Clapton och Cream m.fl. Santana kom också in i bilden med latinrock och via Santana och den doriska skalan kom jag in på jazz (Miles Davis, Charlie Parker, Dexter Gordon, John Coltrane, Wayne Shorter, Joe Pass, Jimmy Raney m.fl.). Senare blev det även Robin Trower, Mountain med Leslie West. Även Lemmy och Angus Young med tidiga AC/DC, Van Halen och Joe Satriani har kommit ur högtalarna liksom många fler...

En del gitarrer har passerat. Jag har haft en vit Ibanez med svaj, sedan en (Yngwie) gul strata med stort huvud och därefter en 335:a. Senare blev det allt från jazzburk, hajfens Jackson och SG till Les Paul. SG, Les Paul och Strata är mina favoriter - men SG är min nr 1.
Så med ett ben i hårdrock/70-tals rock, ett ben i blues och en liten utflykt till jazz så började jag hitta min grej i Bluesrock.
Idag har jag förmånen att ha en trio och spela med två fantastiska medmusikanter, Gunnar Kungur på bas och Kent Helgesen på trummor. Trion har spelat in två CD med original material.
Keep us on the road...!!

Freddie Nystrom - gitarr/ sång
Gunnar Kungur - bas/ sång
P-O Hesselbom - trummor (på albumet "Airborn" Kent Helgesen - trummor/sång)

Länkar:
www.freddienystrom.com/