Flamman (Sverige)

Promotionbild: Rose-Marie Westling
Album
Surprising Sun

På bild ovan, tre Göteborgsmusiker bräddfulla med talang:
Per Westling - Sång & Gitarr (t.h.)
Johan Håkansson - Trummor & Sång (mitten)
Nikke Ström - Elbas (t.v.)

Per 'Flamman' Westling har sedan länge varit en av mina gitarrhjältar på Göteborgs livescen. När man följer i hans spår från scen till scen, beundrande hans gitarrspel i band med högst olika karaktär, så märker man tydligt de två tillgångar som gjort honom till en så eftertraktad bandmedlem: Mångsidighet & Talang.

Jag har regelbundet hört Per med
Dan Viktor (även Johan medlem) - en bittert ironisk men högst charmerande singer/songwriter som gjort en rad imponerande CD.
The BOB (även Johan & Nikke medlemmar) - en tribut till Bob Dylan som aldrig faller i coverbandsfällan.
Debbie’s Wife (även Johan & Nikke medlemmar) - ett band som, frontat av den kraftfulle sångaren/skådespelaren Peppe Carlsson, greppar kända och okända låtar i nackskinnet, skakar om dem rejält och får dem att bli skön musik.
Uncle Jam Tribute To Elvis - där Per får tillfälle att demonstrera sina kunskaper i Scotty Moore/James Burton-facket.

Och nu, slutligen
Flamman - hans egna band, egna sånger, ja t.o.m. med hans egen sångröst. Den som väntar på något gott...

Citat från Red Top Recordings website (översatt):
"Efter att i åratal ha stått i bakgrunden med sin gitarr så tar Per "Flamman" Westling slutligen ett steg framåt som sångare/låtskrivare och gitarrist i sitt eget band Flamman. I Flammans sällskap reser vi till ett amerikanskt rock and roll-landskap där folk som Neil Young och Tom Petty smyger omkring i bakgrunden medan den dammiga vinden för med sig lite lättare popmelodier. Medlemmar i bandet är den gamle kumpanen Johan Håkansson på trummor och den legendariske basisten Nikke Ström. Det var "musikalisk kärlek vid första ögonkastet" när Per träffade honom för några år sedan. Tillsammans utgör de en dynamisk trio som förflyttar sångerna från författarens sovrum ut i stora vida världen. Efter några lokala spelningar i Göteborg är Flamman redo att möta den stora publiken. Med det nya albumet Surprising Sun och på scen. Håll till godo!"

Länkar:
www.flamman.net/
www.myspace.com/flammanspace
Red Top Recordings
Gillar du Flammans musik? Lyssna också på musiken nedan!
Debbie's Wife Martin Gabriel The Peter Gran Band The Ugli Stick