Dominators (Sverige)

Fr.v. Paul Epäilys, Stefan Dafgård, Jan-Olov Husmo och Jan Nordstrand
Promotion foto: Lars Lanhed
Album
Rough Ride
Har jag förstått historien rätt så träffade Stefan Dafgård både Paul 'Palle' Epäilys och Jan Nordstrand på en Red Devils-konsert. Palle & Jan behövde en sångare - de hade bara trummor och gitarr i sitt band än så länge - och Stefan hade en Sun Records T-shirt på sig den dagen vilket gjorde honom intressant. Så de tre började repa ihop och så tillkom basisten Jan-Olov Husmo från Värmland. Det rullade på bra och bandet spelade bl.a. på Mönsterås Bluesfestival. Soundet var en personlig blandning av blues och rockabilly: Stefan kom ur bluesvärlden medan de tre övriga mest lirat rockabilly.

Åren 1994 - 1997 kunde alltså publiken avnjuta Dominators. Jan Nordstrand gick tragiskt bort i en trafikolycka 1997 och det blev det officiella slutet för bandet. Men det finns faktiskt en senare inspelad låt: 1998 spelade Dominators in spåret "Boogie In The Park" för bluestidskriften Jeffersons samlingsplatta "All That Blues From Sweden, Vol. 2" men då med Jim Ingvarsson (The Instigators, Bluebirds) på trummor.

Dominators blev en grogrund för bra musik och bra musiker. Stefan Dafgård fortsatte till The Instigators och så småningom till Svensson & Dafgård. Palle Epäilys gick tillbaka till att lira rockabilly och är 2007 ledare för trion Cyclones. Jan-Olov Husmo blev basist i Paul & The Blue Delivery och Harry Banks Buzzers, men flyttade så småningom till Norge och började där spela med den amerikanske bluesgitarristen och sångaren Seasick Steve (Steven Wold).
Länkar:
Bilder ur Dominators historia