Day Warren (Sverige)

Foto © Lars Gustavsson Photos & Filmproduktion. Från CD-häftet.
Album
Country Blue

Jag måste erkänna: Day Warren är INTE ett av mina 'household names'. Jag stötte nog på det namnet första gången när jag år 2000 gjorde en intervju med Håkan Forshult, mannen bakom Last Buzz Record Co. Vi gick igenom bolagets skivutgivning från början, och vilken var den allra första CDn?

Håkan berättade stolt: "Day Warren: "Rock 'N' Roll Blues" BUZZ-8001 (1990). Inspelad i Urania-studion. Den skivan tycker dom väldigt mycket om i USA och i Australien. Vi var t.o.m. inbjudna till den stora South By Southwestfestivalen (SXSW) i Austin, Texas. Det är det enda av mina band som fått en inbjudan att framträda där. Det var helt rätt för dom. Hallands stolthet."

Så där ja! SXSW! Inte illa. Särskilt inte redan då. Nåväl, sedan dröjde det bra länge innan nästa CD kom. "Close Enough for Rock'n'Roll" utgavs 2003 på Last Buzz. Och nu kommer "Country Blues". Vad är då det för CD, Håkan?

"Nu är det dags för en ny Day Warren-platta, enhelt renodlad country-platta. Day tolkar sina verkliga favoriter inom klassisk country - från 1950-talets Hank Williams-inspirerade spår, via 60- talets modernare tongångar, till 70-talets hypnotiska country-rock. Allt präglat av stor kärlek till ursprungsartisterna och fyllda med Day Warrens speciella känsla för genren, stilen och soundet."

Länkar: