The Buckaroos (Sverige)

Fr.v. Janne Erlandsson, Todde Möller, Jalle Olsson, Håkan Nyberg, Pontus Snibb, Jonas Palm, Magnus Nörrenberg
Promo foto

Album
Buckaroo Walk (2013)
Rockin' with The Buckaroos (2007)
Jukebox Songs (2003)
Musikjournalisten Per Bjurman skrev så här i Aftonbladet den 6 nov 2000 om sina känslor för The Buckaroos. Bättre kan det nog inte sägas!

"Man skulle vara med i Buckaroos
Inte för att jag drömmer om att spela i band.
Men jag skulle vilja vara med i Buckaroos.
De verkar ha roligare än alla andra.
Det finns definitivt de som säljer fler skivor, alldeles säkert de som tjänar mer pengar och antagligen de som träffar snyggare groupisar.
Men det är bara Buckaroos från Malmö som spelar riktig träskrock, blir polare med Johnnie Allen - mannen bakom ”Promised land”, en av tidernas tre bästa inspelningar - och åker till Lafayette i hjärtat av cajun country och spelar in skivor.
Det har just kommit en som heter ”Swamp pop”.
Den är härlig.
Jag kan visserligen tycka att den låter lite för välpolerad. För prydlig. För snällt inspelad, trots att de alltså varit i Dockside Studio i Lafayette, Louisiana, och gjort den.
Men det spelar ingen roll. Dels svänger Buckaroos fortfarande som svenska band egentligen inte kan svänga - det är bitvis nåt helt enormt.
Dels hörs det hur fruktansvärt roligt de haft.
Jag kan inte lyssna utan att höra ekot av alla goda skratt som avlossades i den fuktiga eftermiddagshettan på den där typiska sydstatsverandan man ser på omslaget. Känna oset från de kryddiga cajunkorvar som förmodligen låg och fräste på nån grill i köket bakom studion. Förnimma smaken av alla iskalla Dixie som halsades rakt ur flaskan när mörkret kom och cikadorna började sjunga ute i träsket och hettan och fukten i alla fall inte gav med sig.
Ah, fan, man skulle vara med i Buckaroos."

Och Olle Berggren skrev efter The Buckaroos spelning på Malmöfestivalen 1997:
"Detta måste vara ett av Europas bästa hobbyband. Skall man höra ett klassiskt rock'n'rollband med samma sväng får man nog resa till den region i den amerikanska södern där dessa herrar har sina rötter."
Facebook
Gillar du The Buckaroos musik? Lyssna också på musiken nedan!
Cyclones The Kingbees Jalle Olsson