Blue Sky Forever (Sverige)

Lars Norén t.v., Tomas Larsson t.h.
Foto: Monica Larsson
Album
One

Ur skivbolaget Rootsys presentation av CDn:

"Det är något härligt oskuldsfullt med namnet Blue Sky Forever. Dessutom är det ett namn som passar duons musik alldeles utmärkt. Blue Sky Forever är Lars Norén och Tomas Larsson, båda bosatta i Göteborg, och ”One” deras debutalbum.

- Vi har spelat ihop ungefär fyra år. Suttit på kammaren och spelat och så småningom växte låtar och arr fram.

Tomas och Lars berättar vidare:

- Efter en tid började vi spela in. Först gjorde vi en låt till en samlingsplatta på Dusty Records. På den fick vi en del bra respons. Det var väl också en anledning att det drog mer åt countryhållet. Hela inspelandet har väl varit en slags reningsprocess där vi har försökt att hitta någon slags klarhet.

Det känns som musiken är skapad i ett tillstånd av tidlöshet. Låtarna kunde lika så gärna skrivits för 30 eller 50 år sedan som idag. Den geografiska och kulturella tillhörigheten är lika diffus. Kommer sångerna från Appalacherna eller Bohuslän? Här finns lika mycket av Carter Family som nordisk vistradition.

- Vi tycker att det är fint när man byter från G till D. Jag tror att det handlade om att vi båda har ett slags relation till traditionen. Alltså musik som man har lyssnat på och spelat och tyckt varit viktig. Countrymusik, vad nu det är, har spelat en viktig roll i både Lars och mitt liv. Men det är också de här ackorden som förhåller sig till melodierna. Det finns ju i Sions sånger och den svenska folkvisetraditionen också. Det finns en slags hemkänsla i det här till synes enkla sättet att förhålla sig till musik. Som förhåller sig till nåt långt borta, som countryn representerar. Nån slags geografisk fantasi, kanske. Om det nu är country vi spelar. Det är, eller har ju varit problematiskt i detta land. Vi vill inte hamna i knallpulverträsket. Det vi gör är på riktigt.

Även om ”One” är Blue Sky Forevers debutalbum så har både Lars Norén och Tomas Larsson ägnat sig åt musik länge. Tomas spelade tidigare i Pilgrim och producerade bandets album. Han är också medlem i gruppen Orust. Men nu är det Blue Sky Forever som gäller för de båda."

Länkar:
www.blueskyforever.com
www.myspace.com/bluesky4ever