Armadillo Blues (Sverige)

Pressfoto © bandet
Album
Swamp Music (2011)
Doing Time (2009)

Från Bredaryd i Småland kommer trion Stefan Bergstrand gitarr, Jesper Hedegaard bas/sång och Kenth Johansson trummor. Fast om ni lyssnar på deras plattor "Swamp Music" och "Doing Time" eller deras MySpace låter de inte som smålänningar, snarare som Texasbor eller Mississippimusikanter. En glimrande trio!

Influenser alltifrån Cream/ZZ Top till Sun Studios i Memphis.


Från bandets website: "Armadillo Blues är en powerbluestrio från mörka Småland som har varit aktiva sedan mitten på 2000-talet. Från att ha varit en synnerligen lokal angelägehet har de efter hand blivit mer och mer uppmärksammade även utanför länsgränserna. I och med senaste plattan, Doing Time, har de även fått en omfattande digital spridning. Nu kan denna hittas på alla de stora nätförsäljningsplatserna, inklusive Amazon, iTunes och Spotify.

Musiken är influerad av såväl gammal deltablues och Chicagoblues som modernare musik, oavsett genre. Sedan en tid tillbaka satsar bandet mer och mer på att spela eget material, vilket visar sig på nya skivan som endast består av egna låtar."

"Armadillo Blues deltog i Scandinavian Blues Contest och kammade hem priset "Publikens Val". Detta innebär förutom gränslös ära och berömmelse, att vi får komma tillbaka nästa år och spela på Torgscenen. Med tanke på hur mycket folk som rör sig där under festivalen bland öltält, bajamajor och andra sittplatser, är det bland det bästa som kunde hända."


Recension av Armadillos spelning på Harrys i Värnamo den 7/11-09:
"Första Happy-artisterna var passande nog Värnamo kommuns bidrag till bluesvärlden, powerbluestrion Armadillo Blues. Givetvis fick vi höra låtarna från deras nya skiva: Doing Time, en plastbit med riktigt bra blues plus ett av CD-historiens läckraste skivomslag. Ett imponerande framträdande fast man började undra om den nya scenen skulle klara sig hela kvällen!"
Saxat från Värnamo Blues & Rockförenings hemsida.

Länkar:
www.myspace.com/armadilloblues
www.armadillo.se
www.youtube.com/watch?v=0_gNM3vubRo