Angela Hacker (USA)

Foto © Angela Hacker
Album
Angela Hacker
Angela Hacker är en singer/songwriter från Florence, Alabama som producenten Jimmy Nutt i Muscle Shoals tipsade mig om 2005. Då fick jag ett ex. av CDn här ovanför, men först i juni 2006 fick jag chansen att höra henne live, ensam med en akustisk gitarr på en liten bar i Sheffield, AL. Hon var så bra, så bra, med attraktiv röst och mycket starkt eget material. Faktum är att hon ibland påminde mig om vår egen Anna-Lena Winter. Det var någonting i rösten, något med sättet att strukturera låtarna.

CDn "Angela Hacker" från 2005 består av fem egna låtar varav två skrivna tillsammans med andra musiker: "Off" tillsammans med Kevin Rye
och "Saturated" tillsammans med Scott Boyer III.

Tillbaka till Angelas CD: Fem välskrivna låtar med klart varierat komp, från akustisk gitarr till elektrisk racerbilsdito. Ibland lite poprockigt eller småfunkigt (lite av The Pretenders?), ibland rak biffig rock. Hon matchar bägge delarna bra, även om jag personligen föredrar de snäppet lättare spåren. Tycke och smak.

Vad jag vet är det här det enda Angela hittills givit ut på skiva. Men det kan snabbt förändras: I januari 2007 kommer hon att vara en av kandidaterna i TV-programmet "Nashville Star": Nashvilles egen "American Idol". Men Angela är ingen tonåring, och när man läser om de andra kandidaterna inser man att det är betydligt äldre och erfarnare sångare och sångerskor som uppträder än de som är med i "Idol"-spektaklet. Och i vår svenska motsvarighet. Folk med betydligt mer på fötterna. Så jag önskar henne all lycka - ett lyckosamt 'break' hade inte varit orättvist!

Länkar:

www.myspace.com/angelahacker

www.usanetwork.com/series/nashvillestar/theshow/characterprofiles/angela/index.html