Anders Eriksson (Sverige)

Foto © Anders Eriksson
Album
Music For Freedom

"Music for freedom. Det är namnet på singer/songwritern Anders Erikssons första Ep. Några av låtarna handlar om kampen för frihet och mänskliga rättigheter i Kina, vilket utgör en stor del av Anders Erikssons liv.

Anders Eriksson spelade in skivan Music for freedom i studion Marcus Music på Tredje Långgatan i Göteborg under våren 2009 med hjälp av Marcus Sigvardsson, professionella musiker och musicerande vänner. I slutet av juni blev ep:n klar och nu jobbar Anders Eriksson med att marknadsföra den.

Anders Erikssons kamp för mänskliga rättigheter tar sig uttryck på några låtar på skivan. Låten They can´t make me waver är till exempel en hyllning till den kinesiske Falun Gong-utövaren Liu Chengjun som gjorde många aktioner för att stå upp för Falun Gong i Kina.

Musiken har alltid funnits i Anders Erikssons liv, från pianospel på den kommunala musikskolan i Varberg via spelningar i flera band på 80- och 90-talet till en egen skiva som soloartist. – Men det här är första gången jag gör något som soloartist, säger han och berättar att han spelar gitarr, dragspel och så keyboard på en låt på skivan som enligt honom själv låter som en blandning av rock, själfull pop och amerikansk roots/ folk-musik (americana)" skriver Camilla Käck i "Tidningen Frölunda" oktober 2009.

Länkar:
http://www.anderserikssonmusic.net/
http://www.myspace.com/anderserikssonmusic
http://musicforfreedom.net